دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۷
پیشنهادهای جنتی برای برگزاری نمایشگاه نسخ خطی اتریش در ایران و گسترش همکاری های حوزه نشر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با «اشتیفت» سفیر کشور اتریش در تهران بر لزوم همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های مختلف از جمله چاپ و انتشار کتاب‌های مود علاقه، تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز (یکم‌دی‌ماه) در دیدار با «اشتیفت» سفیر کشور اتریش در تهران، اظهار کرد: تبادلات فعالیت‌های فرهنگی و هنری و آموزش زبان و موسیقی بر تقویت و گسترش روابط میان کشورها و آشنایی ملت‌ها با فرهنگ و تمدن یکدیگر نقش بسزایی ایفا می‌کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: روابط کشورهای ایران و اتریش در حوزه‌های سیاسی، فرهنگی و حتی اقتصادی نسبت به دیگر کشورهای اروپایی از تمایز ویژه‌ای برخوردار است. رایزنان فرهنگی کشور ایران در «وین» فعال هستند و از دیرزمان نیز بر فعالیت‌های فرهنگی و هنری خود در کشور اتریش اهتمام داشته‌اند.

وی افزود: دیدارهای مقامات و روسای مختلف دو کشور با یکدیگر نشان‌دهنده علاقه و تمایل دو کشور در گسترش روابط با یکدیگر است و سابقه روابط میان دو کشور نشان می‌دهد که همواره این روابط بر اساس احترام متقابل به یکدیگر بوده است.

جنتی افزود: در گذشته گفت‌و‌گوهایی میان رهبران مذهبی دو کشور صورت گرفته است و تفاهمنامه‌های مختلف همکاری میان دانشگاه‌های اتریش و علوم پزشکی و تهران ایران منعقد شده که در گسترش روابط میان دو کشور نقش بسزایی داشته است.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در بازدیدی که در گذشته از یکی از دانشگاه‌های اتریش داشتم آثار پروفسور «میلر» را مشاهده کردم که با دستخط خود، برخی اشعار شعرای ایران را به زبان فارسی نوشته است؛ این موضوع نشان‌دهنده علاقه این کشور به ایران و هنرمندان آن است.

وی با اشاره به برخی شخصیت‌های ایران‌شناس اتریش گفت: این شخصیت‌ها فعالیت‌های ارزنده‌ای در حوزه ایران‌شناسی انجام داده‌اند که قابل قدردانی است.

جنتی افزود: دو کشور می‌توانند در حوزه‌های مختلف از جمله چاپ و انتشار کتاب‌های مورد علاقه یکدیگر و ترجمه آن به زبان‌های دو کشور، موسیقی، تئاتر، فیلم، نگارگری و هنرهای تجسمی و ... همکاری‌های خوبی داشته باشند.

وی بر ضرورت تقویت انجمن دوستی ایران و اتریش برای گسترش روابط میان دو کشور و آشنایی ملت‌ها با فرهنگ، آداب و سنت‌های یکدیگر تأکید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری جشنواره‌های مختلف فرهنگ و هنری در ایران، افزود: با شرکت در جشنواره‌های مختلف فجر از جمله فیلم، سینما و موسیقی می‌توان با محصولات فرهنگ و هنری ایران بیشتر آشنایی یافت.

در ادامه این دیدار «اشتیفت» سفیر کشور اتریش در تهران با اشاره به فعالیت‌های گسترده فرهنگی و هنری اتریش در ایران، گفت: اتریش در ایران انجمن فرهنگی دارد که از قدمت بسیاری برخوردار است. این انجمن حتی در دوران‌های سخت نیز فعالیت‌های خود را متوقف نکرده است.

وی افزود: هر ساله هنرمندان بسیاری از کشور اتریش در حوزه‌های مختلف از جمله ادبیات و موسیقی... به ایران سفر می‌کنند و از نزدیک با آثار فرهنگی و هنری هنرمندان ایرانی آشنا و با دیدن این آثار شگفت‌زده می‌شوند.

سفیر اتریش در تهران ادامه داد: در دیدارهای میان هنرمندان دو کشور دوستی‌هایی صورت می‌گیرد که سهم قابل توجهی در گسترش روابط میان دو ملت را ایفا می‌کند.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاهی در قالب هفت هزار سال تمدن ایران در سال 2001 میلادی در کشور اتریش، افزود: این نمایشگاه در زمان خود موفقیت‌آمیز بود و اتریش علاقه فراوان برای برگزاری مجدد آن دارد.

«اشتیفت» گفت: اگر ایران علاقه داشته باشد می‌توان نسخ خطی اتریش در قرون وسطی را در قالب نمایشگاهی در ایران در معرض دید علاقه‌مندان قرار داد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط