«پژوهشنامه خط کوفی» با هدف بررسی سابقۀ آموزش و پژوهش در حوزۀ خط کوفی به همت مجید غلامی جلیسه، سرپرست مؤسسه خانه کتاب از سوی انتشارات عطف (قم) منتشر و روانه بازار نشر شد.
با گذشت بیش از 300 سال از اولین پژوهش علمی در حوزۀ خط کوفی، خلأهای فراونی در این حوزه به چشم میخورد با نگاهی به آثار چاپ شده در این حوزه کاملاً مشخص است که عمدۀ پژوهشهای انجام شده در این خصوص پژوهشهای موردی و جزئی است و پژوهشگران کمتر به پژوهشهای بنیادی و کلی در این حوزه توجه داشتهاند. مواردی مانند شناسایی کلیۀ آثار و ابنیۀ خط کوفی در قرون گذشته، معرفی کلیۀ نسخ خطی کوفی و کاتبان خط کوفی، تحلیل و بررسی خط کوفی در قرون گذشته و سیر تحول خط کوفی، تأثیر خط کوفی در هنر اسلامی و غیر اسلامی در کشورهای مختلف و بسیاری از موضوعات دیگر همه و همه از جمله مواردی است که خلأ پژوهش در آن کاملاً محسوس است.
این پژوهش با هدف بررسی سابقۀ آموزش و پژوهش در حوزۀ خط کوفی به انجام رسیده است و طی آن سعی شده با دقتی موشکافانه در منابع مختلف هرآنچه درباره خط کوفی به ثمر نشسته معرفی شود.
کتاب «پژوهشنامه خط کوفی» در سه بخش به نگارش در آمده است: بخش اول مشتمل بر شناسایی سابقۀ آموزشی این خط است؛ بخش دوم به معرفی و تحلیل رسالۀ احیاءالخط میرزا زینالعابدین شریف صفوی به عنوان یکی از نادرترین متون آموزشی خط کوفی بجای مانده از دوران گذشته، همراه با تصحیح متن و بازچاپ اصل متن آن اختصاص دارد و بخش سوم نیز مشتمل بر مأخذشناسی مختصر خط کوفی شامل معرفی اجمالی کلیۀ کتابها،مقالات و پایاننامههایی است که از ابتدای سال 1780 میلادی تا پایان سال 2012 میلادی در سراسر دنیا و به زبانهای مختلف لاتین، آلمانی، فرانسه، انگلیسی، روسی، عربی، فارسی و ... به نگارش درآمده است.
کتاب «پژوهشنامه خط کوفی» با مقدمه دکتر حمیدرضا قلیچخانی در 150 صفحه، قطع خشتی، شمارگان 1000 نسخه و قیمت 20000 تومان از سوی انتشارات عطف منتشر شده است.
نظر شما