کتاب «اساطیر یونان» بازنوشته راجر لنسلین گرین با ترجمه عباس آقاجانی از سوی انتشارات سروش منتشر شد.
اساطیر با داستان های پهلوانی افراد بشری و نیز با افسانه های جن وپری که برای سرگرمی جعل شده اند، تفاوت بسیار دارد. اسطوره ها اصولاً با روایات دینی ارتباط نزدیک دارند و واقعیّات فرهنگی پیچیده ای هستند. در میان اساطیر جهان، اساطیر یونان از آنجا که مرجع مکتوب باستانی و اصلی یونان(آثار هومر و هسیود و بعدها شاعران متأخّرتر) بوده اند حکایت دیگری دارند.
یونانیان قدیم زمین را زمین ناهموار کم وبیش مسطحی می پنداشتند که دور آن را جریان اکئانوس(اقیانوس)گرفته و بالای آن را گنبد جامد آسمان(از جنس برنج یا آهن) با پایه های استوار بر کرانه های جهان پوشانده و زیر آن را تارتاروس یا شکنجه گاه ارواح پلید پر کرده است. محل سکونت خدایان گاهی آسمان و گاهی قله های المپ تصوّر می شد و جریان آفرینش نیز به صورت یک سلسله ازدواج و تولد تخیّل می شد. این افسانه های معنادار امّا غالباً نامعقول، آن قدر برای یونانی ها جذبه داشت که به سان عقاید مذهبی نقل هر مجلس بود.
از افسانه های یونان باستان روایت های متعدد در دست است اما این روایت جدید از راجر لنسلین گرین، اصالت و تألیف خوب را با هم دارد. گرین، این افسانه ها را به همان گونه که خود یونانی ها در نظر می آورند به شیوه عصر قهرمانان در کنار هم قرار داده است.
چاپ هفتم کتاب «اساطیر یونان» در 224 صفحه و با قیمت 85000 ریال از سوی انتشارات سروش برای علاقمندان به افسانه های کهن منتشر شده است.
نظر شما