دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۳
پیشرفت صنعت نشر در زمینه چاپ کتاب‌های نفیس/ماجرای اولین کتابفروشی در تیمچه حاجب‌الدوله

ناصر میرباقری، مدیر انتشارات فرهنگ و هنر گویا در هفتمین نشست «تاریخ شفاهی کتاب» بیان کرد: در گذشته فرهنگ استفاده از کتاب‌های نفیس وجود نداشت اما اکنون بعد از گذشت سال‌ها صنعت نشر در زمنیه کتاب‌های نفیس پیشرفت زیادی کرده و مردم استقبال بیشتری از این دسته از آثار می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) هفتمین نشست از سلسله نشست‌های «تاریخ شفاهی کتاب» که توسط مرکز کتاب‌پژوهی ایران برگزار می‌شود به قدردانی از ناصر میرباقری، مدیر انتشارات فرهنگ و هنر گویا اختصاص داشت. این نشست با حضور نصرالله حدادی دوشنبه هشتم دی‌ماه در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد.

باقری از جمله معدود ناشران کشور است که کتاب‌های نفیس هنری منتشر می‌کند. او ابتدا کتاب‌های رمان و ادبیات چاپ می‌کرد اما از سال 1368 به دلیل احساس خلا در زمنیه نشر کتاب‌های نفیس در ایران، به چاپ این گونه از آثار روی آورد.

میرباقری در این نشست به پیشینه کتابفروشی در نسل‌های گذشته اشاره کرد و گفت: نسل اول خانواده ما که در زمینه کتابفروشی فعالیت می‌کرد، میرزا محمود خوانساری بود که در حدود 135 سال پیش نماینده صنف کتابفروشان در مجلس را هم به عهده داشته است. نسل دوم به میرزا علی‌اکبرخان خوانساری اختصاص دارد که 100 سال قبل به کار کتابفروشی در خوانسار اشتغال داشت و با مهاجرت به تهران در تیمچه حاجب‌الدوله اولین کتابفروشی را در این مکان دایر می‌کند.

وی ادامه داد: نسل سوم از این خانواده در حدود 80 سال قبل کتابفروشی‌های سقراط، بنیاد و شرق را در خیابان بوذرجمهری احداث کردند. نسل چهارم از خانواده به من رسیده است که در حال حاضر در این زمینه به فعالیت مشغول هستم.

به گفته میرباقری در گذشته فرهنگ استفاده از کتاب‌های نفیس وجود نداشت اما اکنون بعد از گذشت سال‌ها صنعت نشر در زمنیه کتاب‌های نفیس پیشرفت زیادی کرده و مردم استقبال بیشتری از این دسته از آثار می‌کنند.

گزارش تکمیلی این نشست به زودی منتشر می‌شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها