کتاب «مقدمهای بر جامعه شناسی خانواده» نوشته باقر ساروخانی با تجدیدنظر و اضافات جدید از سوی انتشارات سروش روانه بازار نشر شد.
این اثر در هشت بخش تدوین شده است. در بخش اول با عنوان «ازدواج و تطور آن» نویسنده سعی کرده است تا به دو سوال ازدواج چیست؟ و نظر دانشمندانی که در این مورد مطالعه کرده اند، چیست؟ بپردازد تا راهکارهای علمی و ارزشمندی را به مخاطبان خود ارائه دهد.
مولف در بخش دوم به موضوع «همسان همسری قاعده جهانی همسرگزینی» می پردازد و عناصر اصلی و تعیین کننده را در انتخاب همسر بیان می کند. نویسنده در این بخش ویژگی های فردی و اجتماعی مفیدی را در انتخاب همسر بیان می کند تا مخاطب با دیدی باز در این امر مهم قدم بردارد.
در این کتاب انواع گوناگون ازدواج مورد نقد و بررسی علمی و روان شناسی قرار می گیرد و بهترین آنها معرفی می شود که در بخش سوم با عنوان «انواع و صور ازدواج» شاهد آن هستیم.
بخش چهارم مراحل «گزینش همسر، علایق فردی و حد والدین» در امر ازدواج را مورد بررسی قرار داده و بخش پنجم به موضوع «ازدواج در ایران امروز» و دگرگونی های این امر پرداخته است.
بخش ششم نیز به خانواده، انواع و نظریه های مرتبط با این موضوع اختصاص دارد. بخش هفتم دربرگیرنده مطالبی درباره حیات خانواده و عواملی که بر آن تاثیر گذارند و موضوع اشتغال زنان و تاثیر آن بر خانواده است.
در بخش آخر کتاب هم نویسنده به موضوع «خویشاوندی و انواع آن» که یکی از روابط استوار انسانی است، پرداخته و این روابط را مورد واکاوی قرار می دهد.
چاپ بیست و یکم کتاب «مقدمه ای بر جامعه شناس خانواده» در 330 صفحه با قیمت 155000 ریال از سوی انتشارات سروش منتشر شده است.
نظر شما