سه‌شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
پرونده نمایشگاه‌ها را پس از اتمام نبندیم/ لزوم آسیب‌شناسی نمایشگاه‌های استانی کتاب

مدیر انتشارات زبانکده پردیس (انتشارات مستقر در دوازدهمین نمایشگاه استانی کتاب هرمزگان) با بیان این‌که متأسفانه هر سال تعداد بازدیدکنندگان تقلیل می‌یابد، گفت: پیشنهاد می‌کنم به منظور ارتقای نمایشگاه‌های استانی کتاب، مسئولان فرهنگی و متولیان برپایی این نمایشگاه‌ها کمیت و کیفیت این رویداد فرهنگی را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهند.

کیومرث پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: انتشارات زبانکده پردیس با 40 عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف اجتماعی، کودک و نوجوان، دانشگاهی، حقوقی، شعر، رمان و ترجمه در دوازدهمین نمایشگاه استانی کتاب هرمزگان شرکت کرده است.
 
وی با بیان این‌که 30 عنوان از آثار عرضه شده در این نمایشگاه، چاپ نخست‌اند، ادامه داد: «علل گرایش جوانان به مشروبات الکلی»، «نظام حقوقی بارنامه‌های دریایی»، «سلام فرانسه»، «نقش سایه‌ها و «نیما به شهربازی می‌رود» عناوین برخی از کتاب‌های چاپ نخست این انتشارات به شمار می‌آیند.
 
مدیر انتشارات زبانکده پردیس با بیان این‌که این انتشارات در تمام دوره‌های نمایشگاه استانی کتاب هرمزگان حضور مستمر و فعال داشته است، افزود: هم به‌عنوان یک ناشر و هم از منظر یک نویسنده، معتقدم هر سال که این نمایشگاه برگزار می‌شود، با استقبال اندکی از سوی بازدیدکنندگان مواجه می‌شود. این در حالی است که سال به سال شاهد بهتر و شکیل‌تر شدن ظاهر و نمای این نمایشگاه‌ها هستیم.
 
پرورش درباره علت استقبال ناچیز مخاطبان از نمایشگاه‌های استانی کتاب، گفت: بر همه مبرهن است که میزان مطالعه در ایران پایین‌‌تر از استاندارد جهانی است. این میزان اندک، حتی در برخی مناطق ایران، به دلیل بافت آن مناطق و کارایی‌‌ای که آن مناطق دارند، بسیار پایین‌تر است و مردم چندان رغبتی به کتابخوانی ندارند.
 
وی در ادامه سخنانش، گفت: البته ناگفته نماند که مسائل اقتصادی نیز در میزان استقبال مردم از نمایشگاه‌‌های استانی کتاب بی‌تأثیر نیست. متأسفانه در چند سال اخیر به دلیل وضع نامساعد اقتصادی، حتی آن گروه از کتابخوانان حرفه‌ای نیز دیگر کمتر به سراغ کتاب و کتابخوانی می‌روند و افرادی که بسیار به ندرت کتاب مطالعه می‌کردند، به دلیل همین وضعیت نامساعد اقتصادی، از چرخه مطالعه خارج شده‌اند.
 
مدیر انتشارات زبانکده پردیس عنوان کرد: از طرف دیگر، برای نمایشگاه‌های استانی کتاب آن‌گونه که باید و شاید تبلیغات رسانه‌ای و شهری صورت نمی‌گیرد. در نتیجه کمتر کسی از برگزاری این رویدادهای فرهنگی مطلع می‌شوند.
 
پرورش با بیان این‌که باید تمهیدات جدی برای افزایش میزان رغبت مردم برای حضور در نمایشگاه‌های استانی کتاب و میزان خرید آنها اندیشید، گفت: می توان با ارائه تخفیفات قابل توجه در این نمایشگاه‌ها و یا برگزاری آیین‌های تقدیر از نویسندگان و ناشران برتر این نمایشگاه‌ها، میزان استقبال از این رویدادها را افزایش داد.
 
وی در پایان سخنانش، گفت: همچنین پیشنهاد می‌کنم به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی نمایشگاه‌های استانی کتاب، مسئولان فرهنگی و متولیان برپایی این نمایشگاه‌ها، هم قبل از برگزاری و هم حین برگزاری و همچنین بعد از برگزاری نمایشگاه‌ها، کمیت و کیفیت این رویدادهای فرهنگی را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهند و نتایج این جلسات را به مرحله اجرا برسانند نه این‌که با تمام شدن نمایشگاه‌های استانی کتاب، تا برپایی دوره بعدی از این نمایشگاه‌ها، پرونده آنها را ببندند.
 
دوازدهمین نمایشگاه سراسری کتاب هرمزگان و نخستین نمایشگاه رسانه های دیجیتال از ۱۳ دی‌ماه افتتاح شده است و تا ۱۹ دی ماه در محل دائمی نمایشگاه های بندرعباس واقع در سه راه جهانبار میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط