شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹
کاکائی: انتخاب پايتخت كتاب همراه با مشوق‌های عملی باشد / سلگی: مهلت ارسال طرح‌ها به جشنواره تمدید نمی‌شود

عبدالجبار كاكایی معتقد است كه در طرح انتخاب پايتخت كتاب ايران بايد تنوع جهان كتاب در دنيای امروز هم مدنظر قرار بگيرد، چرا كه به گفته اين شاعر و ترانه‌سرا درحال حاضر وضعيت مطالعه به‌ویژه در كلانشهرها عوض شده و مطالعه كتاب‌های كاغذی جای خود را به بوک‌ريدرها داده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) كاكايی اظهار کرد: در انتخاب اين پايتخت بايد تناسب فعاليت‌های فرهنگی با جمعيت و امكانات آن استان در نظر گرفته شود، مثلا زادگاه من يعنی شهر ايلام از جهت ادبی رشد خوبی داشته و شاعران بسياری نيز دارد، اما از داشتن كتابخانه و كتابفروشی‌هايی به تناسب جمعيت خود محروم است.
 
وی درباره تاثيرگذاری اين طرح درباره افزايش سرانه مطالعه در كشور گفت: اگر انتخاب یک شهر با امتيازات ويژه‌ای برای آن شهر همراه باشد، مثلا بودجه‌های عمرانی برای ساخت فضاهای فرهنگی در نظر بگيرند، می‌تواند موثر باشد. اما اگر اين طرح بخواهد تنها در حد تقدير و تشكر بماند و هيچ مشوق عملی نداشته باشد، راه به جایی نخواهد برد.
 
كاكایی اضافه كرد: كتاب موضوعی عام است و بايد سطح مطالعه و خروجی آن در حوزه‌های مختلف در هر شهر مورد بررسی آماری قرار بگيرد. مثلا يكی از شهرهای شاخص در حوزه فرهنگی و علوم انساني بروجرد بود كه چهره‌های فرهنگی مثل دكتر سيد جعفرشهيدی، دكتر عبدالحسين زرين‌كوب و مهرداد اوستا به آنجا تعلق داشتند. خوی، تبريز و مشهد از جمله شهرهای ديگری هستند كه همواره درحوزه علوم انسانی افراد مطرحی را به جامعه معرفی كرده‌اند.
 
وی بیان کرد: البته كتابخوانی در يک جامعه مرفه شكل می‌گيرد، مثلا با ورود اسلام و گسترش قلمرو آن در بخشی از حوزه امپراطور شرقی و ثروتمند كشورهای اسلامی، علم نيز گسترش يافت. درواقع هرجا ثبات و ثروت بوده، علم نيز بوده است. دويست سيصد سال پس از سقوط ساسانی، يعنی از قرن 5 تا 8، بيشترين پيشرفت‌های علمی در ايران صورت گرفت، چرا كه ثبات و آرامش ايجاد شد. 
 
مهلت ارسال طرح‌ها به جشنواره پایتخت كتاب ایران تمدید نمی‌شود
محمد سلگی، دبیر طرح «پایتخت کتاب ایران» اظهار کرد: کار داوری طرح‌ها متعاقب اتمام مهلت اعلام شده، یعنی 30 دی ماه آغازخواهد شد و به همین خاطر از متقاضیان شرکت در این طرح می‌خواهیم مستندات فعالیت‌های شاخص خود را هرچه زودتر به دبیرخانه بفرستند.

وی افزود: تاکنون شهرهای بسیاری طرح‌های خود را ارسال کرده‌اند، اما ضروری است آن تعداد از شهرهای متقاضی که باقی‌مانده‌اند، هرچه سریع‌تر آثار خود را بفرستند تا از داوری‌ها جا نمانند، چرا که مهلت اعلام شده دیگر تمدید نخواهد شد.

دبیر طرح «انتخاب پایتخت کتاب ایران» براساس فراخوان این طرح متقاضیان شركت در طرح انتخاب پایتخت كتاب ایران باید مستندات فعالیت‌های شاخص خود را تا پایان وقت اداری دوشنبه (15 دی‌ماه) به دبیرخانه این طرح ارسال می‌كردند كه این زمان به دلیل كمبود زمان و استقبال زیاد شهرهای كشور تا ۳۰ دی ماه جاری تمدید شده بود.

سلگی تمدید 15 روزه فراخوان را فرصتی برای آن دسته شهرهایی عنوان کرد که تقاضای زمان بیشتری برای تکمیل طرح‌هایشان داشته‌اند و یا ممکن بود به علت كمبود وقت از شركت در این طرح منصرف شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط