پروین سلاجقه از آمادهسازی مجموعه داستانی خبر داد که در آن نگاهی به ناگزیریهای بشر معاصر و مسائل پیرامون او دارد. این مجموعه داستان تجربههای عجیبی را برای این پژوهشگر و منتقد ادبی به ارمغان آورده است. همچنین به زودی صدای زنی بااقتدار از مجموعه شعر او با نام «زنی دور، از خاورمیانه نزدیک» به گوش بازار کتاب میرسد.
این مدرس دانشگاه با اشاره به تفاوتهای دو مجموعه شعر خود عنوان کرد: در مجموعه «به مردن عادت نمیکنم» زنی در حاشیه سخن میگوید و در «زنی دور، از خاورمیانه نزدیک» راوی، صدای زنی است که با اقتدار سخن میگوید. نخستین کتاب من، شعرهایی بلند دارد و دومین، شعرهایی کوتاه.
سلاجقه همچنین از انتشار یک مجموعه داستان خبر داد و گفت: این روزها در حال تکمیل مجموعه داستانی برای انتشار هستم که داستانهایی متنوع با مضامین اجتماعی، سیاسی و عشقی است. در این داستانها به مساله مهاجرت در زندگی انسان و ناگزیریهایی که بشر در زمانه ما با آن درگیر است، توجه کردهام. شخصیتهای اثرم عمدتا به شخصیتهای نوعی تبدیل میشوند که درد همه بشر را انعکاس میدهند.
وی با اشاره به تکنیکهای مختلف به کار رفته در این اثر توضیح داد: این مجموعه داستان نگاهی به آنچه پیرامون انسان و رنجها و آرمانها و عشقهای او رخ میدهد، دارد و راوی اتفاقات رخداده در زندگی انسان است.
سلاجقه ادامه داد: هنگام نوشتن این مجموعه داستان، تجربههای متفاوتی را چشیدهام که برایم بسیار عجیب بود. برای مثال، یک داستان چهار صفحهای را طی یک سال نوشتهام و یک داستان کوتاه را طی سه ساعت، و البته برای بعضی داستانها از چند سال گذشته تاکنون در حال تفکر هستم. من تا هنگامی که با محتوای نوشتهام عجین نشوم، نمیتوانم آنها را بنویسم.
این منتقد ادبی افزود: یکی از کارهای مهم و متفاوتی که اکنون در حال انجام آن هستم، همکاری با دکتر هوشیار خیام، آهنگساز، در زمینه تولید آودیو سیدی است. این کار مشترک در نهایت، قرار است که در قالب پنج یا 6 سیدی تولید شود. اولین سیدی، به شعرهای من اختصاص دارد که گزینشی از دو کتاب شعرم با نامهای «به مردن عادت نمیکنم» و «زنی دور، از خاورمیانه نزدیک» است. دومین سیدی نیز به خوانش اشعار آنا آخماتوا، شاعر روس، اختصاص دارد.
وی ادامه داد: در این اثر مشترک، خواندن شعرها بر عهده من است و آهنگسازی آنها از هوشیار خیام. این کار که آمیختگی عجیب شعر و موسیقی است، حاصل آهنگسازیهای زیبا خیام برای هر شعر است.
سلاجقه افزود: کتابهای «نقد نوین در حوزه شعر»، و «امیرزاده کاشیها» (نقد آثار شاملو) این روزها، هر دو در حال تجدید چاپ هستند.
پروين سلاجقه در سال 1340 در شهر بافت از توابع كرمان به دنيا آمد و تا سن 13 سالگي در آنجا زندگي كرد. پس از آن به كرمان رفت و تا 18 سالگي در آن شهر ماند. در سال 1365 در مقطع كارشناسي در رشته ادبيات فارسي وارد دانشگاه تربيت معلم شد و در سال 1374 تا 1376 دوره كارشناسي ارشد را در همان رشته در دانشگاه آزاد اسلامي گذراند. وي در سال 1380 مدرك دکتری خود را در رشته ادبيات فارسي اخذ کرد و سپس در دانشگاههای مختلف مشغول به تدریس شد. تاکنون کتابهای «نقد نوین در حوزه شعر»، «امیرزاده کاشیها» و «به مردن عادت نمیکنم» از وی منتشر شده است.
نظر شما