چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
پاسخ به سوال «انقلاب اسلامی چگونه حادث شد؟»/«دولت و انقلاب در ایران» ترجمه می‌شود

علی اردستانی، عضو هیات علمی دانشگاه سمنان می‌گوید: ترجمه کتاب «دولت و انقلاب در ایران» اثر حسین بشیریه که به زوایای پنهان و مهم چگونگی انقلاب اسلامی ایران می‌پردازد، به پایان رسیده و به زودی منتشر خواهد شد.

دکتر علی اردستانی، نویسنده و عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از ترجمه کتاب «دولت و انقلاب در ایران» تالیف حسین بشریه خبر داد.

وی در این‌باره گفت: همان‌طور که می‌دانیم، یکی از مباحث مهم در علوم سیاسی بحث انقلاب­‌ها و شورش­‌های اجتماعی است که یکی از مراحل اصلی رشد و تکامل هر ملتی است و تقریبا تمام کشورهای بزرگ کنونی، پیشرفت و توسعه‌یافتگی خود را از مسیر همین انقلاب­‌ها به دست آورده‌اند.

اردستانی ادامه داد: کشور ایران نیز از این قاعده کلی مستثنا نیست. چنان‌که در طی 200 سال اخیر، ما با چند شورش اجتماعی مهم و دو انقلاب شکوهمند روبه‌رو بوده‌ایم؛ انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی.
 
وی تاکید کرد: اگرچه درباره تمام این تحولات کارهای قابل اعتنایی صورت گرفته، اما به نظر می‌رسد هنوز گوشه­‌ها و زوایای پنهان مهم دیگری از این پدیده مهم اجتماعی وجود دارد که نیازمند تامل و تعمق جدی است.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: یکی از کتاب‌های مهمی که درباره بررسی پدیده­ انقلاب در ایران صورت گرفته و متاسفانه تاکنون نیز به فارسی ترجمه نشده است، کتاب دکتر «حسین بشیریه»، استاد ایرانی دانشگاه سیراکیوز است که می‌کوشد از زاویه­ کاملا جدیدی به انقلاب سال 1357 بنگرد.

وی درباره این کتاب تصریح کرد: اهمیت این کتاب را باید در همین نوع نگاه جست‌وجو کرد؛ چراکه سعی دارد با تکیه بر روش جامعه‌شناسی سیاسی به تحلیل انقلاب اسلامی در ایران بپردازد. «تحول ساختار دولت»، «رژيم قديم: حکومت پادشاهی»، «خيزش ايدئولوژي انقلاب: احياي ناسيوناليسم اسلامي»، «بحران اقتصادی و بحران ديكتاتوري»، «بحران اقتصادی و بحران ديكتاتوري»، «به سوي بازسازي دولت» از فصل‌های این کتابند.

وی به برخی از مهم‌ترین سوالاتی که در این کتاب به آنها پرداخته شده، اشاره کرد و افزود: در تمام این فصول مولف می‌کوشد به چند سوال مهم پاسخ دهد این‌که «انقلاب اسلامی چگونه حادث شد؟»، «ماهيت منافع گروه­‌ها و  دسته­‌جات دخيل در انقلاب چیست؟»، «دولت برآمده از منازعات داخلي از چه ويژگي­‌ها و مشخصاتي برخوردار است؟»، «رابطه­ دولت با طبقات و گروه­‌ها چگونه بوده است؟» و اساسا «آيا منازعات سياسي دروني تاثيري بر ساخت دولت داشته است يا خير؟»

اردستانی بیان کرد: اين­‌كه نويسنده در پاسخ به این پرسش‌ها توفيق داشته يا خير، موضوعي است كه داوری درباره آن به خوانندگان واگذار می‌شود اما آن­چه مهم است و بايد برآن ارج گذاشت، تلاش نويسنده در گسترش و تعميق اصول جامعه‌شناسي سياسي در ايران است.

وی با بیان این‌که ترجمه اثر بشیریه در مرحله انتظار مجوز از وزارت ارشاد است، گفت: این کتاب که نام اصلی آن «دولت و انقلاب در ایران» است، با نام «زمینه‌های اجتماعی انقلاب ایران» قرار است از سوی نشر نگاه معاصر منتشر شود.
 
علی اردستانی، کارشناسی علوم سیاسی، کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل و دکترای علوم سیاسی را از دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گرفت و اکنون به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه سمنان مشغول به تدریس است.
 
«ساختار و ماهیت روش شناسی در علم سیاست»، «بنیادهای نظری علم سیاست» عناوین کتاب‌های تالیفی و «اندیشه سیاسی اسلام در سده‌های میانه» (اروین روزنتال)، «تنش جوهری» (تامس کوون) و «درآمدی بر علم سیاست» (مایکل راسکین و دیگران) عناوین کتاب‌های ترجمه‌شده وی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها