سه‌شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳
راهکارهای تقویت حافظه به زبان ساده خواندنی شد

انتشارات آوند دانش با امتیاز انتشارات وایلی، نخستین چاپ کتاب «تقویت حافظه For Dummies » را به بازار نشر عرضه کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نخستین چاپ کتاب «تقویت حافظه For Dummies » نوشته دکتر جان بی آردن، با ترجمه حمید پاشایی در چهار فصل از سوی انتشارات آوند دانش منتشر شد.
 
حافظه هیچ‌کس بی‌عیب و نقص نیست
مؤلف «تقویت حافظه For Dummies » معتقد است که مطالعه این کتاب باعث تقویت حافظه، رفع مشکل فراموش‌کاری، یادگیری ترفندهایی برای به خاطر سپردن هر چیز و دارای نکاتی برای حفظ رژیم غذایی سالم برای تقویت حافظه است.
 
کتاب در چهار فصل «پرورش مهارت‌های حافظه»، «یادگیری ترفندهایی برای به خاطر سپردن»، «رفع مشکل فراموشی» و «همزمان با بالا رفتن سن، حافظه خود را نیز قوی نگه دارید» به ارائه راهکارهایی برای تقویت حافظه می‌پردازد.
 
در فصل نخست با عنوان «پرورش مهارت‌های حافظه» نویسنده ضمن بیان راه‌هایی برای پرهیز از حواس‌پرتی بر گفتن چیزی که نوک زبان است، باز کردن قفل حافظه و استفاده از روش‌هایی به منظور بهبود مهارت‌های حافظه، تاکید کرده که حافظه هیچ‌کس بی‌عیب و نقص نیست.
 
حواس‌پرتی چیست؟
براساس محتوای کتاب، شما هم به احتمال زیاد، گاهی متوجه بعضی فراموشی‌های عادی مثل فراموش کردن کلیدها و اسامی افراد شده‌اید، اما وقتی پرش‌های حافظه به دفعات و شدیدتر اتفاق می‌افتد، مسئله به کلی متفاوت می‌شود.
 
در ادامه همین مبحث در تعریف حواس‌پرتی آمده که حواس‌پرتی یعنی حواس شما در جایی که باید باشد، نیست. پس انتظار نداشته باشید در حالی‌که حواستان جای دیگری است، یادتان بیاید در حال انجام چه کاری بودید. بیشتر مردم در سن 40 تا 50 سالگی، حواس‌پرتی و سایر مشکلات فرعی حافظه را تجربه می‌کنند که معمولا این موارد طبیعی است و جای نگرانی نیست.
 
ترفندهایی برای به خاطر سپردن
مؤلف در فصل دوم با عنوان «یادگیری ترفندهایی برای به خاطر سپردن» راجع به چند تکنیک از رایج‌ترین تکنیک‌های تقویت حافظه صحبت می‌کند تا مخاطب یاد بگیرد، برای وصل شدن به خاطرات چگونه از کلماتی خاص استفاده کند.
 
در این فصل «فنون یادیاری» شامل تکنیک‎‌های ساده‌ای معرفی شده که به شما کمک می‌کنند تا آنچه را می‌خواهید به خاطر بیاورید. برای یادگیری این فنون باید تصمیم بگیرید چه چیزی را می‌خواهید به خاطر بسپارید، چیزی را که می‌خواهید به خاطر بسپارید با نشانه‌‌ای تصویری یا یک واژه هماهنگ کنید و آن نشانه را به زبان آورید تا خاطره مورد نظر یادتان بیاید.
 
«رفع مشکل فراموشی» عنوان سومین فصل از کتاب است که در آن می‌خوانیم: «وقتی موتور حافظه‌‌تان درست کار می‌کند، خاطرات برای ذخیره شدن در حافظه بلندمدت شما پرورش و کدگذاری می‌شوند و می‌توانید آن‌ها را فرا بخوانید، در این صورت کمتر صدای خود را می‌شنوید که می‌گوید: یادم رفت!»
 
چرا و چگونه افزایش سن بر مهارت‌های حافظه تأثیر می‌گذارد؟
«جان بی آردن» در این فصل معتقد است که با چند روش ساده می‌توان مشکل فراموشی را حل کرد و مطمئن شد که خاطرات ذخیره شده در حافظه بلندمدت‌، به اراده فرد ظاهر خواهد شد.
 
مؤلف در آخرین فصل از کتاب با عنوان «همزمان با بالا رفتن سن، حافظه خود را نیز قوی نگه دارید» نوشته است: «بیشتر مردم وقتی سن‌شان بالا می‌رود، متوجه افزایش بعضی مشکلات حافظه‌ای می‌شوند، ولی این به این معنی نیست که همه افراد ضعف حافظه را با سرعت یا میزان یکسانی تجربه می‎کنند.»
 
در این فصل مخاطب درمی‌یابد که چرا و چگونه افزایش سن می‌تواند بر مهارت‌های حافظه تأثیر بگذارد و در مورد آن چه باید کرد.
 
نخستین چاپ کتاب «تقویت حافظه For Dummies » با شمارگان دو هزار نسخه در 69 صفحه، به بهای پنج ‌هزار تومان از سوی انتشارات آوند دانش راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها