چاپ نهم «معمای مدرنیته» نوشته بابک احمدی از سوی نشر مرکز منتشر شد. چاپ نخست این کتاب که در موضوع نقد مدرنیته است، در سال 1377 در دسترس مخاطبان قرار گرفته بود.
کتاب 9 فصل دارد که عناوین آنها به ترتیب عبارتند از: «معمای مدرنیته»، «مدرنیته و پندار هویت»، «انسان گرایی»، «مدرنیته و فلسفه اخلاق»، «اخلاق و زندگی»، «متافیزیک مدرنیته»، «علم باوری و اروپا محوری»، «ناسازههای دموکراسی» و «فیلسوف و سیاست مدار».
مباحثی که نویسنده درباره مفهوم مدرنیته، ربط آن با انسان گرایی و نیز اخلاق، علم باروری، اروپا محوری، دمکراسی و انتقاد، مطرح کرده همه با استفاده از آخرین دیدگاههای مهمترین اندیشمندان و متفکران معاصر (و متعلق به یک نحله فکری خاص که از آن با عنوان پسامدرنیته یاد میشود) از جمله میشل فوکو، مارتین هایدگر و... بوده است. در واقع احمدی در این کتاب شرحی از تفکرات این فیلسوفان در نقد مدرنیته را به مخاطبان ارائه میدهد.
احمدی در بخشی از یادداشت ابتدایی خود بر این کتاب نوشته است: در این کتاب 9 جستار درباره مدرنیته آمدهاند. هر یک از آنها را میتوان به صورت مستقل خواند، اما با هم ارتباط دارند. کوشیدم تا بحثهای گذشتهام درباره مدرنیته را پیگیری و روزآمد کنم... جستارهای کتاب با این دوران سر جنگ دارند و میخواهند به گفته نیچه، نابهنگام و غیر مدرن باشند و بگویند چون علم باوری، خرد باوری و آزادی مدرن مشکل سازند، باید افق زندگی دیگری آفرید.» برای مطالعه فایل pdf مقدمه بابک احمدی بر این کتاب، اینجا را کلیک کنید.
نشر مرکز نهمین چاپ «معمای مدرنیته» تالیف بابک احمدی را با شمارگان 800 نسخه، 368 صفحه و بهای 19 هزار و 800 تومان منتشر کرده است. چاپ پیشین (هشتم) این کتاب نیز در سال گذشته (1392) با شمارگان 800 نسخه و بهای 18 هزار و 900 تومان منتشر شده بود.
«مدرنیته و اندیشه انتقادی»، «هرمنوتیک مدرن» و «مارکس و سیاست مدرن» نام شماری دیگر از تالیفات منتشر شده بابک احمدی در موضوع کلی «مدرنیته» است.
نظر شما