سه‌شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۶
نوروز را با شهر حافظ و سعدی سپری کنید/پارسه جایگاه نخستین امپراتوری جهان

شانزدهیم شماره «مجموعه کتاب‌های گردشگری استان‌های کشور» به معرفی استان «فارس» برای گردشگران پرداخته است. شیراز، مهم‌ترین و نام‌آورترین شهر ایران و فارس، از جذاب‌ترین قطب‌های گردشگری ایران است که آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری را در خود جای داده است.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- شیراز به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز گردشگری و توریستی ایران مطرح بوده و با جاذبه‌های تاریخی فراوان برای گردشگران داخلی و خارجی شناخته شده ‌است.

اگر می‌خواهید سفر نوروزی خود را در شیراز سپری کنید باید بدانید که تصمیم شما برای این انتخاب بی‌گمان بیراه نبوده است؛ چراکه 30 در صد از آثار تاریخی ایران در این شهر واقع شده است.



«منطقه نمونه گردشگری شیراز»، «منطقه نمونه گردشگری چهل‌چشمه»، «منطقه نمونه گردشگری برم شور»، «منطقه نمونه گردشگری چشمه تزنگ»، «منطقه نمونه گردشگری چشمه  باغ‌های ربات»، «منطقه نمونه گردشگری دریاچه مهارلو»، «منطقه نمونه گردشگری پارک ملی بمو»، «منطقه نمونه گردشگری پس کوهک»، «منطقه نمونه گردشگری قلات»، «شاهچرغ»، «ارگ کریم‌خان»، «سعدیه»، «حافظیه»، «دروازه قرآن»، «دروازه‌های اصفهان، سعدی، کازرون، شاه داعی الی ا... و قصابخانه»، «گهواره دیو»، «کلیسای ارامنه و کلیسای شمعون غیور»، «عمارت باغ ایلخانی و عمارت کلاه فرنگی باغ نظر»، «عمارت دیوان‌خانه»، «باغ ارم»، «کاخ سروستان»، «قصر ابونصر»، «خانه‌های زینت‌الملوک، منطقی‌نژاد، صالحی و شاپوری»، «حمام وکیل» و بسیاری از مکان‌های تاریخی و فرهنگی دیگر از جاذبه‌های گردشگری شیراز هستند که قطعا چند روزی از سفر نوروزی شما را به خود اختصاص می‌دهند.




«منطقه فارس یکی از مراکز قدیمی تمدن ایران‌زمین است که در کتیبه‌های هخامنشی به صورت پارسه و در نوشته‌های یونانی به شکل پرسیس آمده است. حدود 1500 تا 1000 سال پش از میلاد مسیح، اقوام آریایی‌نژاد پارسی به غرب و جنوب ایران (استان فارس امروزی) مهاجرت کردند. در سال 553 قبل از میلاد کورش کبیر مادها و پارسیان را متحد کرد و نخستین امپراتوری جهان یعنی شاهنشاهی بزرگ هخامنشی را پایه گذاشت و به ساخت بنایی در منطقه پارس پرداخت.» (صفحه 3)
 
شاید برای مسافران نوروزی جالب باشد که «متدوال‌ترین خوراکی که در استان فارس خواهند یافت آبگوشت و کباب است. زن‌های ایل روی تابه با گندم، جو و ذرت نوعی نان نازک تهیه می‌کنند. کلم‌پلو، شکرپلو (شیرین‌پلو)، آش کارده، آش صبحانه و سالاد شیرازی نمونه‌هایی از غذاهای خاص این استان هستند. کلوچه، مسقطی، حلوای کاسه، نان یوخه، نقل، ترحلوا، باقلوا و فالوده نیز شیرینی‌هایی هستند که کام مهمانان استان فارس را شیرین می‌کنند. عرقیجات متعدد و مختلف، ترشیجات، آبلیمو، پسته و حلوای ارده، حلوای مسقطی لاری و مرکباتی مانند نارنج و بالنگ، محصولاتی هستند که مسافران استان فارس به عنوان سوغاتی به شهرهای خود می‌برند.» (صفحه 25)




در این کتاب به روال کتاب‌های قبلی پس از توضیحاتی کوتاه و مختصر درباره جمعیت، مساحت، اطلاعات آب‌وهوایی، وجه تسمیه و پیشینه تاریخی استان فارس به معرفی شهرستان‌های آن (29 شهرستان) به همراه تصاویری جذاب می‌پردازد و در پایان نقشه‌های راه، اسامی هتل‌ها و مهمانپذیرهای این استان برای راهنمایی گردشگران آورده است.

چاپ نخست کتاب «فارس» نوشته مژگان سبزیان با همکاری سهیل دلشاد (کارشناس فرهنگ و تاریخ) در 32 صفحه، شمارگان 2 هزار نسخه و بهای 13 هزار تومان از سوی انتشارات کامل چاپ و منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها