شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۸
امینی: نهمین جشنواره شعر فجر از تصمیمات فردی و لحظه‌ای رها بود/قزلی: بنیاد شعر و ادبیات داستانی به خط و ربط‌های سیاسی کاری ندارد

اسماعیل امینی، دبیر علمی نهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در آیین اختتامیه این جشنواره از رها بودن داوری‌های جشنواره مذکور از تصمیمات فردی و لحظه‌ای خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین اختتامیه نهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر دقایقی پیش با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، علی مرادخانی، معاون هنری وزیر ارشاد، اسماعیل امینی، دبیر علمی جشنواره، مهدی قزلی، دبیر اجرایی جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.
 
اسماعیل امینی، دبیر علمی نهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در این مراسم اظهار کرد: لازم است در این‌جا از دو شاعر نام آور یاد کنم که در سال‌ جاری به جوار رحمت الهی پیوستند. نخست، سیمین بهبهانی، غزلسرای معروف کشور و دوم، مشفق کاشانی که یگانه‌ای در سخنوری بود.
 
وی ادامه داد: نهمین دوره جشنواره شعر فجر برآیند تجربه‌ها و تلاش‌های برگزارکنندگان هشت دوره را پیش رو داشته است و بر این اساس، آیین‌نامه را تدوین و تصویب کرد تا از تصمیمات فردی و لحظه‌ای رها شود.
 
دبیر علمی نهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر عنوان کرد: تمرکز جشنواره شعر فجر بر کتاب‌های منتشر شده در طول سال گذشته و برگزاری محافل شعر در سطح داخلی و خارجی بود.
 
مهدی قزلی، دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی اظهار کرد: نهمین دوره جشنواره شعر فجر اکنون پس از یک ماه به کار خود پایان بخشید؛ به طور متوسط هر پنج روز، 2 محفل شعر برگزار شد.
 
وی با بیان ویژگی‌های این دوره از جشنواره شعر فجر گفت: امسال برای نخستین بار محافل شهر را در کشورهای همسایه مانند افغانستان، جمهوری آذربایجان و عراق برگزار کردیم. این محافل تأثیرهای خوبی در جمع‌های ادبی آن کشورها داشته و به دوست‌تر شدن ما با همسایگان کمک کرد.
 
دبیر اجرایی نهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر عنوان کرد: برای نخستین بار در این جشنواره، بخش رقابتی بر مبنای کتاب مبتنی بر آیین‌نامه‌های مشخص شکل گرفت و باعث شد تا داوری‌ها انسجام پیدا کنند. نتیجه داوری‌ها تا هفته آخر برای فردی اعلام نشد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز کمتر از دو روز است که از نتایج باخبرند.
 
قزلی با بیان این‌که این دوره از جشنواره شعر فجر کم حاشیه‌ بود، اظهار کرد: این دوره از جشنواره شعر فجر از حاشیه‌هایی که به ضرر ادب و فرهنگ و نظام جمهوری اسلامی ایران بود، کاملاً به‌دور بود. همچنین در این دوره موفق شدیم تا اعتماد بسیاری از نهادها و سازمان‌های فرهنگی خارج از ارشاد را جلب کنیم و شاهد حضور آنها در محافل شعر داخلی و خارجی بودیم.
 
وی با بیان این‌که بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان به خط و ربط‌های سیاسی کاری ندارد بلکه معیار ما قانون است، ادامه داد: بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان توانسته است پس از برگزاری جایزه جلال آل احمد و جشنواره شعر فجر، توانمندی خود را نشان دهد و بحث جریان‌سازی ادبی را به صورت قدرتمند پیگیری کند. اکنون این آمادگی را دارد تا سایر محافل ادبی را نیز به صورت قدرتمند اجرا کند که البته به اجرای موفق برخی از آنها نائل آمده است؛ از آن میان می‌توان به برپایی برنامه «17 دقیقه حرف حساب» و سفرها و اردوهای نویسندگان اشاره کرد. اما ظرفیت بنیاد و شأن ادبیات کشور بیش از این‌هاست که امیدواریم نیازهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری آن نیز به‌زودی فراهم شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها