17 جلد کتاب آموزشی چهارمین دوره جشنواره شمسه رونمایی شد/ تاکید بر کاربردی کردن دانش در محتوای کتابها
17 جلد کتاب آموزشی چهارمین دوره جشنواره شمسه امروز در ایوان شمس رونمایی شد. به گفته رئیس دبیرخانه مرکزی شمسه، هدف این جشنواره شکستن فضای دانش نظری و کاربردی کردن دانش است. به همین دلیل منابع و کتابهای لازم برای این کار بر اساس همین هدف تنظیم شده است.
محمد حسن خوشنویس مدیر دفتر پژوهشهای فرهنگی در بخشی از این مراسم با اشاره به طرح بحث حق شهر در کتابهای دینی گفت: در بسیاری از کتابهای دینی مانند نهجالبلاغه از حق شهر صحبت شده است که قابل استخراج است. بنابراین عالی ترین مباحث مطالعات شهری که اکنون در غرب مطرح است در کتابهای دینی ما از قبل وجود داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره سرمایه اجتماعی سخن گفت و افزود: سرمایه اجتماعی به داشتههایی که پیرامون خودمان داریم و متوجهشان نیستیم گفته میشود. حادثه عاشورا یکی از سرمایههای اجتماعی ماست که میتواند در محتوای آثار ما نمود پیدا کند.
حمید کیایی، معاون برنامهریزی اداره کل فرهنگی در بخش دیگری از این مراسم توضیحاتی را درباره جشنواره شمسه ارائه کرد و افزود: یکی از اقداماتی که در جشنواره شمسه انجام شده و توانست موفق باشد توجه به قشر جوان و خروج از حرفهایگری و توجه به حرفهای کار کردن است.
وی ادامه داد: ظرفیت جوانان بر اثر این ظرفیتسازی در حوزههای هنری بروز پیدا کرد و خروج از وضعیت پیمانکاری فرهنگی یکی از اتفاقات خوبی بود که در این بخش افتاد و کار به دست فعالان و جوانان در خود محلات افتاد.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به رونمایی از 17 جلد کتاب آموزشی در حوزههای مختلف اشاره کرد و گفت: کار تدوین کتاب بسیار سخت و این کار اکنون توسط استادان متخصص صورت گرفته و 17 جلد کتاب آموزشی در حوزه هنرهای تجسمی، دین، فیلم، داستاننویسی، شعر و .... تهیه شده است.
فریدون رمضانی، رئیس دبیرخانه مرکزی شمسه نیز در ادامه با اشاره به اینکه توجه به آموزش شاخصترین ویژگی چهارمین دوره جشنواره شمسه است افزود: آموزش در این دوره جشنواره مورد توجه قرار گرفته است چراکه ما به دنیال کاربردی کردن دانش و انتقال آن به مخاطب هستیم. در حال حاضر دانشگاههای زیادی در کشور تنها تلاش میکنند که دانش محض را به مخاطب منتقل کنند و حتی دانشگاه علمی کاربردی که هدفش کاربردی کردن دانش بوده در این زمینه ناکام مانده است.
وی تاکید کرد: هدف جشنواره شمسه نیز شکستن فضای دانش نظری و کاربردی کردن دانش است. به همین دلیل منابع لازم برای این کار نیز بر اساس همین هدف تنظیم شده است. در تنظیم منابع و کتابها از استادان بزرگ بهره بردیم و کتابهای کوچکی را با هدف کاربردی کردن دانش در حوزههای مختلف منتشر کردیم.
به گفته رمضانی، این کتابها با وجود حجم کمشان حرفهای زیادی برای گفتن دارند و به دنبال این هستند تا دست مخاطب را بگیرند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه مخاطب اصلی جشنواره شمسه مردم است گفت: با وجود این معتقدم برای انتقال دانش به مردم به عنوان مخاطبان اصلیمان باید خودمان به عنوان فعالان و مدیران فرهنگی آموزش ببینیم.
وی در پایان سخنانش درباره 17 جلد کتاب رونمایی شده در این مراسم گفت: در میان این کتابها، آثاری درباره نهجالبلاغه یا سبک شعر فارسی وجود دارد که میتواند برای مخاطبان بسیار قابل استفاده باشد.
همچنین در این مراسم از نرمافزاری با عنوان شمسه موبایل رونمایی شد که در آن میتوان کتابهای مختلف را به اشتراک گذاشت.
سبک زندگی اجتماعی بر پایه آموزههای نهجالبلاغه، صد فراز صد پیام از نهجالبلاغه، گزیدهای از گلستان سعدی، صد آیه ـ صد پیام، گرافیک، نقاشی، کاریکاتور، داستان و داستان نویسی، مناسبات همسایگی از منظر صحیفیه سجادیه، چهل حدیث چهل کلید، اولین قدمهای فیلمسازی، شرحی بر دعای مکارمالاخلاق، سبکهای شعر فارسی گذری بر ویژگیها و دوره زمانی، خوشنویسی گذری بر تاریخچه و قواعد خط، آشنایی با قالبهای شعر فارسی، عکاسی پایه تاریخچه و مبانی و مقدمهای بر تئاتر عناوین 17 کتابی هستند که در پایان این مراسم باحضور استادان و صاحب فن این رشتهها رونمایی شد.
نظر شما