یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۷
ظهوریان: مردم باید به کتاب به عنوان کالای فرهنگی درجه یک بنگرند/ همراه با عیدی نقدی، کتاب هدیه بدهیم

مریم‌السادات ظهوریان، مدیرعامل انجمن فرهنگی ـ هنری زنان ناشر با بیان این‌که مردم همان‌طور که به ظاهر و پوشش خود اهمیت می‌دهند باید به فرهنگ‌شان نیز توجه کنند، گفت: باید در جامعه وضع به‌گونه‌ای باشد تا مردم به کتاب به عنوان کالای فرهنگی درجه یک بنگرند.

مریم‌السادات ظهوریان در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: شلوغی لباس‌فروشی‌ها، کفش‌فروشی‌ها و ... در ایام پیش از نوروز، به این دلیل است که مردم تهیه آنها را جزو ملزومات اولیه زندگی خود می‌دانند. بنابراین، باید وضع جامعه به‌گونه‌ای باشد که مردم این احساس نیاز را درباره کتاب نیز در درون خود پیدا کنند.
 
وی ضمن تأکید بر این نکته که باید مردم به کتاب به عنوان کالای فرهنگی درجه یک بنگرند، گفت: زمانی این مهم محقق می‌شود که کتاب‌های مورد نیاز افراد و مناسب با مقطع سنی آنها در اختیار قرار بگیرد؛ به‌عبارت دیگر میراث‌داران فرهنگی و اهالی فرهنگ باید کالای فرهنگی مورد نیاز افراد را به راحتی و با بهای مناسب در اختیار آنها قرار دهند.
 
مدیرعامل انجمن فرهنگی ـ هنری زنان ناشر ادامه داد: معتقدم برای کتابخوان کردن نوجوانان و جوانان در ایام عید، بهتر است وجه نقدی را که به عنوان عیدی به آنها تعلق می‌گیرد همراه با یک یا چند عنوان کتاب خوب تقدیم کرد. چرا که آنها با این رفتار به نوعی شرطی می‌شوند و با هر وجه نقدی که در این ایام دریافت می‌کنند، منتظر دریافت یک کتاب نیز هستند. در این صورت خشنودی آنها فزونی می‌یابد و می‌توان این خشنودی را در تمام اعیاد با تکرار این روش، استمرار بخشید.
 
ظهوریان عنوان کرد: همچنین پیشنهاد می‌کنم کتاب‌هایی که در این ایام به افراد عیدی داده می‌شود، به صورت مجموعه یا سری باشند تا خود افراد به منظور مطالعه سایر مجلدها، نسبت به تهیه آنها اقدام کنند.
 
وی در پاسخ به این پرسش که «برای ترویج فرهنگ کتاب عیدی دادن چه پیشنهادی برای مسئولان دارید؟» گفت: در این مورد اصلاً اعتقاد ندارم که مسئولان باید کاری کنند چرا که خود افراد باید به صورت خودجوش اقدام کنند و به یکدیگر کتاب عیدی دهند؛ به طور مثال در حاشیه جشنواره‌هایی مانند جشنواره مد و لباس که در طول سال به مناسبت ایام نوروز برگزار می‌شود، یک سلسله کتاب ـ البته نه هر کتابی بلکه کتاب‌های خاص و خوب ـ نیز عرضه شوند؛ البته ناگفته نماند که تحقق این گونه اقدامات نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

* در این باره بخوانید:
1- سلیمی: متأسفانه مردم، عیدی دادن کتاب را چندان مثبت ارزیابی نمی‌کنند/ نگران واکنش‌ها نباشیم (اینجا)
2- کاشفی‌خوانساری: یک روز مشخص برای خرید کتاب با هدف عیدی دادن تعیین شود (اینجا)
3- حسن احمدی: صدا و سیما در فرهنگسازی برای کتاب عیدی دادن نقش مؤثری دارد(اینجا)
4- تجار: قبل از سال تحویل، نمایشگاه کتاب با هدف خریداری کتاب و عیدی دادن آنها برگزار شود (اینجا)
5- شاکری: اهدای کتاب باید با اهدای لذت مطالعه همراه باشد (اینجا)
6- فروغی: کتاب عیدی دادن، گردش اقتصادی صنعت نشر را بهبود می‌بخشد/ قدیم کله‌قند هدیه می‌دادند حالا کتاب هدیه بدهیم (اینجا)
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط