جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۵
کتاب‌های جدید آیت‌الله ری‌شهری به نمایشگاه کتاب تهران رسید

همزمان با برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران، کتابهای جدید انتشارات دار‌الحدیث به قلم آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری در نمایشگاه به علاقه‌مندان عرضه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم، همزمان با برگزاری بیست‌وهشتمین نمایشگاه کتاب تهران، کتاب‌های جدید منتشرشده توسط انتشارات دارالحدیث به قلم آیت‌الله محمد محمدی ری‌شهری به نمایشگاه رسید.

عناوین کتاب‌های جدید عرضه‌شده، «در هوای دوست: خاطرات دو دهه سرپرستی حج»، «فرهنگنامه زیارت عتبات» و «فرهنگنامه جمعه» نام دارند.

آیت‌الله ری‌شهری از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۸ به عنوان نماینده مقام معظم رهبری و سرپرست حجاج ایرانی در خدمت زائران خانه خدا و اهداف فریضه مهم حج بوده است. کتاب «در هوای دوست»، از 24 فصل تشکیل شده است. عناوین فصل‌های این کتاب عبارتند از: نخستین حج پس از سه سال وقفه، اولین حج پس از حج خونین، باشکوه‌ترین مراسم برائت، برائت از مشرکین در منا، تنها سال بدون مراسم برائت، برائت در عرفات، نهادینه شدن برنامه‌های سیاسی و فرهنگی حج، مراسم برائت در مسجد الحرام و عرفات، اهانت به امام خمینی در مسجد پیامبر، نخستین پخش مستقیم مراسم برائت، مراسم حج در سال امام خمینی (ره)، نخستین پخش مستقیم دعای کمیل، حجی پربرکت از نظر فرهنگی، سیاسی و اجرائی، تحول در مدیریت اجرائی حج، آرزوی بوسه بر خاک مدینه، گسترش مکتب اهل‌بیت علیهم‌السلام، پخش مستقیم مراسم برائت از سیما، عزل شگفت‌انگیز رئیس سازمان حج، حضور رئیس جمهور در حج، پیش‌بینی حجة الوداع، دشوارترین سال مدیریت حج، تجربیات دو دهه سرپرستی حجاج، خاطراتی از حضرت آیت‌الله بهجت، پیوست‌ها.

چاپ اول کتاب «در هوای دوست» با شمارگان هزار نسخه با جلد سخت به بهای ۳۸ هزار تومان در ۷۲۰ صفحه، در روزهای پایانی اردیبهشت ۹۴ روانه بازار نشر شده است.

«فرهنگ‌نامه زیارت عتبات» تألیف آیت‌الله محمدی ری‌شهری، تلاشی است نو که با نظمی‌ نوین، رهنمودهای اهل‌بیت علیهم‌السلام را در برای فرهنگ‌سازی زیارت آستان‌های خاندان رسالت تقدیم علاقه‌مندان می‌کند.

از ویژگی‌های این کتاب، جامعیت نسبی و استناد آن است. در این کتاب تلاش شده است آنچه مورد نیاز زائران است از منابع قابل استناد گزینش و ارائه شود. در این مجموعه ضمن بیان آداب و آفات زیارت، اعمالی نیز که به روایات معصومان علیهم‌السلام مستند نیستند نیز به زائران شناسانده شده‌اند. همچنین برای آشنایی زایران، توضیحاتی درباره مساجد معروف، قبور منسوب به شماری از پیامبران، علما و صلحا و همچنین مشاهیر مدفون در نجف، کوفه، کربلا، کاظمین و سامرا به صورت اجمالی ارائه شده و زندگینامه‌ای کوتاه نیز از مشاهیر مدفون در جوار آستان‌های مقدس عراق، آمده است.

از دیگر ویژگی‌های این فرهنگ‌نامه هشت نقشه در پایان کتاب است که در آن‌ها حرم مطهر امامان و اماکن و مزار شخصیت‌های مدفون در آن‌ها، مسجد کوفه و سهله و اماکن و مقام‌های آن‌ها و منطقه مرکزی شهر نجف و کربلا جانمایی شده است.

 «فرهنگ‌نامه زیارت عتبات» در شش فصل تهیه و تدوین شده است که به ترتیب عبارتند از: فصل اول: نجف، فصل دوم: کوفه، فصل سوم: کربلا، فصل چهارم: بغداد (کاظمین)، و فصل پنجم: سامرا. در فصل ششم نیز برخی سوره‌ها، نمازها، زیارت‌ها، و دعاهای مورد نیاز زائران گرد آمده است.

 «فرهنگ‌نامه جمعه» نیز حاوی مطالبی درباره آداب روز جمعه و نماز جمعه است.

علاقه‌مندان برای تهیه این آثار می‌توانند به بخش ناشران عمومی در شبستان مصلای امام خمینی (ره)، راهرو ۷ غرفه ۷ مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها