رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در بازدید از نمایشگاه کتاب
کتابخانه ملی به ارائه خدمات به همه شهروندان ایرانی میاندیشد
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بر تسهیل خدمات رسانی و دسترسی به منابع این سازمان از طریق زیرساختسازی تاکید کرد و گفت: تسهیل در ارائه خدمات به همه پژوهشگران یکی از برنامههای اصلی ماست. با گسترش فناوریهای دیجیتالی میتوانیم به جای اینکه فقط به شهروندان تهرانی سرویس بدهیم به همه نخبگان، فرهیختگان و دانشجویان سراسر کشور خدماترسانی کنیم چراکه در حال حاضر تنها قادریم به هزار تا سه هزار شهروند تهرانی سرویس بدهیم.
وی ادامه داد: تسهیل در ارائه خدمات به همه پژوهشگران یکی از برنامههای اصلی ماست. با گسترش فناوریهای دیجیتالی میتوانیم به جای اینکه فقط به شهروندان تهرانی سرویس بدهیم به همه نخبگان، فرهیختگان و دانشجویان سراسر کشور خدماترسانی کنیم چراکه در حال حاضر تنها قادریم به هزار تا سه هزار شهروند تهرانی سرویس بدهیم.
وی افزود: اما با زیرساختسازی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران میتوانیم به همه ایرانیها در سراسر جهان خدمات بدهیم و در همین راستا امسال تفاهمنامهای را با سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات و نیز سازمان مدیریت و برنامهریزی بودجه کشور داشتهایم تا زیرساختهای لازم فراهم شود.
این مقام مسئول تاکید کرد: بنابراین از طریق این زیرساختسازی همه ایرانیان در سراسر جهان میتوانند به منابع سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دسترسی داشته باشند.
صالحیامیری در بخش دیگری از سخنانش به فعالیتهای نهاد مطبوع خود در حوزه بینالملل اشاره کرد و گفت: در این راستا پنجاه تفاهمنامه با کشورهای دیگر امضا کردهایم و همچنین با سه نهاد ایکا، ایفلا و یونسکو همکاری داریم. علاوه بر این تا امروز 42 اثر ما در کمیته حافظه جهانی ثبت شده و 14 اثر در سطح منطقهای و 7 اثر در سطح بینالملل به ثبت رسیده است.
به گفته وی، این گام بزرگی است و برای نخستینبار است که ایران وارد فضایی شده که علاوه بر ثبت آثار ملموس میتواند میراث معنوی و حافظه ملی خود را در یونسکو ثبت کند.از جمله این آثار میتوان به شاهنامه بایسنقری اشاره کرد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از امضای تفاهمنامهای با سازمان میراث فرهنگی خبر داد و گفت: براساس تفاهمنامهای که با این سازمان داشتهایم قرار شد که هر توریستی وارد ایران میشود یک روز نیز برای بازدید از میراث معنوی به کتابخانه ملی بیاید.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه کتابخانه ملی هر کشور دو وظیفه اصلی را در دستور کار خود دارد، گفت: نخستین وظیفه هر کتابخانه خدماتدهی در بخش کتاب و اسناد است. دومین رسالتش نیز برگزاری همایشهای فرهنگی و تبدیل شدن به یک نهاد فرهنگی است.
وی یادآور شد: در گفتوگویی که با رئیس کتابخانه ملی فرانسه داشتم متوجه شدم که آنها سالانه دویست همایش ملی و فرهنگی در کتابخانهشان برگزار میکنند. ما نیز با تاسیس اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی سعی کردیم تا به یک نهاد فرهنگی تبدیل شویم و اکنون نیز به تبعیت از فرمایشات مقاممعظم رهبری درباره راهاندازی کرسیهای آزاداندیشی، نخبگان و اندیشمندان در این کتابخانه و در چهارچوب هنجارها و معیارهای نظام فعالیت میکنند.
نظر شما