سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
نمایشگاه کتاب تهران از رویدادهای فرهنگی مهم خاورمیانه است

ژان‌کلود ووازن، رایزن فرهنگی سابق سفارت فرانسه در تهران گفت: شور و نشاطی که مردم در نمایشگاه دارند ما را نیز هیجان‌زده می‌کند... با توجه به این که من در گذشته هم از این نمایشگاه دیدن کردم و همین‌طور با عنایت به میزان استقبالی که از آن وجود دارد و کتاب‌های بسیاری که در آن ارائه می‌شود و همچنین حضور برخی ناشران بین‌المللی در کنار ناشران ایرانی، می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکی از رویدادهای فرهنگی مهم خاورمیانه به شمار می‌آید.

ژان‌کلود ووازن درباره بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: 8 یا 9 سال پیش که من در ایران به عنوان رایزن فرهنگی سفارت فرانسه حضور داشتم، از سالن‌ها و غرفه‌های نمایشگاه بازدید کردم و تماشای غرفه‌های ناشران عمومی، بین‌الملل و دانشگاهی را از دست نمی‌دادم، اما امسال که به نمایشگاه آمدم به نظرم رسید که مردم با شور و شوق بیشتری نسبت به سال‌های گذشته از این نمایشگاه دیدن می‌کنند.

نمایشگاه کتاب و لذت یک گشت‌وگذار در میان فرهنگ ایران

وی با اشاره به نظم موجود در نمایشگاه عنوان کرد: امسال در بازدید از این رویداد فرهنگی مشاهده کردم که از نظم بیشتری برخوردار شده و با توجه به همین نظم توانستم غرفه‌های بسیاری را ببینم. همچنین در هنگام تماشای آثار روی پیشخوان غرفه‌ها نشاط را در چهره مردمی می‌دیدم که از این رویداد مهم فرهنگی دیدن می‌کردند.

رایزن فرهنگی سابق سفارت فرانسه در تهران افزود: شور و نشاطی که در مردم حاضر در نمایشگاه دیده می‌شود ما را نیز هیجان‌زده می‌کند و با شوق بیشتری به سوی ورق زدن و کنکاش در موضوع کتاب‌ها می‌کشاند و از طرفی لذت یک گشت‌وگذار در میان اندیشه و فرهنگ ایران را نصیبمان می‌کند.
 
ووازن درباره غرفه‌های پربار نمایشگاه امسال اظهار کرد: در غرفه‌ها هم آثار متنوعی دیده می‌شود و ناشران تلاش کرده‌اند کتاب‌های مختلفی را در حوزه‌های گوناگون فرهنگ، اندیشه، تاریخ، جغرافیا و ادبیات به دوستداران کتاب ارائه کنند. این غرفه‌های پربار باعث می‌شود وقتی به آنها مراجعه می‌کنیم و عنوان کتاب‌ها را از نظر می‌گذرانیم و با تنوع موضوع‌ها و عنوان‌ها مواجه می‌شویم با ناشران این آثار که گوشه‌ای از ایران را به ما پژوهشگران خارجی علاقه‌مند به این کشور می‌شناساند، درباره آثاری که روی پیشخوان گذاشته‌اند، گفت‌وگو کنیم.

وی با اشاره به اهمیت نمایشگاه کتاب گفت: با توجه به این که من در گذشته هم از این نمایشگاه دیدن کردم و همین‌طور با عنایت به میزان استقبالی که از آن وجود دارد و کتاب‌های بسیاری که در آن ارائه می‌شود و همچنین برخی ناشران بین‌المللی در کنار ناشران ایرانی حضور دارند، می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکی از رویدادهای فرهنگی مهم خاورمیانه به شمار می‌آید.

تلاش برای پررنگ کردن زمینه‌های گفت‌وگو بین ایران و فرانسه

این تاریخ‌نگار درباره شعار نمایشگاه امسال «خواندن، گفت‌وگو با جهان» بیان کرد: درباره شعار نمایشگاه باید بگویم من یکی از نخستین مدافعان گفت‌وگو با کشورها هستم. این نمایشگاه بستر خوبی را برای گفت‌و‌گوی ایران با سایر کشورها مهیا می‌کند.

ووازن درباره مشکلات گفت‌وگو میان ایران و فرانسه عنوان کرد: بنده به ویژه بسیار موافق گفت‌وگوی ایران و فرانسه هستم. زیرا این دو کشور به لحاظ فرهنگی مشابهت‌هایی با هم دارند اما متاسفانه به دلیل تبلیغات سوئی که مردم فرانسه از طریق رسانه‌های جمعی و تلویزیون می‌شنوند و می‌بینند تفکری که شایسته است از فرهنگ ایران درک کنند، دریافت نمی‌کنند.

وی با اشاره به تلاش‌های فرانسویان ایران‌دوست برای فراهم کردن زمینه‌های گفت‌وگو بین دو کشور اظهار کرد: با توجه به شرایطی که به آن اشاره کردم تلاش ما فرانسوی‌های ایران‌دوست که در یک پست دولتی و فرهنگی قرار می‌گیریم و از عمق مبادلات فرهنگی در طول تاریخ دو کشور آگاهی داریم بر این است که این ارتباط آن چنان که مطلوب است انجام نمی‌شود تا فرهنگ دو ملت را به همدیگر بشناسانیم. در نتیجه بنده مدافع سرسخت گفت‌و‌گو هستم.
 
رایزن فرهنگی سابق سفارت فرانسه گفت: من کتابم را با عنوان «قلعه‌ها و دژها) که حاصل 90 هزار کیلومتر سفر در ایران است را تالیف کردم و بخشی از میراث فرهنگی ایران را گردآوری و به نگارش درآوردم که این اثر بیانگر گوشه‌ای از علاقه من به ایران است.

بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا 26 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها