یکشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
نمی‌خواهیم برای کتاب دیجیتال پول پرداخت کنیم/یادداشتی از اکبر اکسیر

اکبر اکسیر در یادداشتی که برای خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ارسال کرده نوشته است: معضل چاپ کتاب دیجیتال مثل معضلی است که در موسیقی اتفاق افتاده و بیش و کم همان مسیر را نیز طی خواهد کرد. به جای فروش کاست یک ترانه را در اینترنت می‌گذارند و هر که دلش خواست آن را برمی‌دارد و گوش می‌دهد.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- اکبر اکسیر: معضل چاپ کتاب دیجیتال مثل معضلی است که در موسیقی اتفاق افتاده و بیش و کم همان مسیر را نیز طی خواهد کرد. به جای فروش کاست یک ترانه را در اینترنت می‌گذارند و هر که دلش خواست آن را برمی‌دارد و گوش می‌دهد. در واقع شهرت ترانه‌است که آن ترانه را سر زبان‌ها خواهد انداخت و موضوع کتاب در اینترنت هم چنین سرنوشتی دارد. در مورد کتاب هم انصاف نیست که ناشران برای سودجویی کتاب را صرفاً در انحصار کاغذ نگه دارند.
 
می‌توان با توافقی که بین خودشان و مؤلف هست آن‌ها را ملی اعلام کنند و بگویند اگر اثر اکبر اکسیر را 10 بار چاپ کردم همزمان در اینترنت هم قرار می‌دهم تا همه بتوانند آن را بخوانید و از اینترنت دانلود کنید. آن شعردوستی که در دور افتاده‌ترین نقطه ایران یا دنیاست علاقه‌ دارد که یک جلد از کتاب مرا داشته باشد و بلافاصله برای خودش دانلود کند. در واقع این خلا وجود دارد که کتاب از همین مجاری مجازی به دست دوستداران برسد.
 
 اگر بخواهم صریح‌تر بگویم ما همیشه پخته‌خوار بوده‌ایم و نمی‌خواهیم برای خرید کتاب دیجیتال پولی بپردازیم. همچنان که با گران‌شدن میوه، امروزه مردم یکی از میوه‌های گران‌قیمت را در مغازه مزمزه می‌کنند و از خوردن منصرف می‌شوند حق و حقوق کتاب دیجیتال هم به همین شکل پایمال می‌شود.
 
چه‌قدر خوب است که با کلیک روی موبایل و نام اکبر اکسیر همه شعرهای او  خوانده شود و مردم به جای بازی کردن با گوشی‌هایشان در مترو شعر بخوانند. یکی از راه‌های قانونی این کار موافقت و رضایت اولیه ناشر است. در واقع این بخش مهم‌ترین بخش انتشار الکترونیک کتاب دیجیتال است. ناشر می‌تواند با گرفتن درصدی پایین‌تر از کتاب‌های مکتوب آن‌ها را بفروشد. می‌تواند مثلاً به توافق برسد که برای یک عمر 5 درصد از هزینه کتاب را دریافت کند و انحصار آن را بفروشد. این کار کافی است تا هر اهل کتابی به کتاب‌های مورد نظر خود دسترسی آسان داشته باشد.

پیشینه این سوژه در خبرگزاری کتاب ایران:
گفت‌وگو با مفتون امینی، کاوه بهمن ، محمود دولت‌آبادی، محمدجعفر یاحقی، محمود حسینی‌زاد، فیروز زنوزی جلالی، علیرضا طبایی و اکبر بهداروند را اینجا بخوانید

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها