نگارنده «از کجا میآیی، گل سرخ» در توضیح محتوای مجموعه یاد شده توضیح داد: مجموعه «سرداران ایران زمین» به تمام سردارانی که از خاک ایران زمین در مقابل مهاجمان بیگانه شامل مقدونیها، رومیها، مغولها، عثمانیها، پرتغالیها، هلندیها، روسها، انگلیسیها و بعثیها دفاع کردند، میپردازد. از آریوبرزن تا شهید همت.
وی با بیان اینکه پرداختی داستانی در این مجموعه تاریخی داشتهاست، گفت: در واقع این اثر داستان نیست و من کوشیدهام برههای از تاریخ را به صورت داستان برای مخاطبان نوجوان بازگو کنم.
خالق «پادشاه کوتوله و 40 دردسر بزرگ» درباره اهمیت نوشتن آثاری در حوزه تاریخ برای نوجوانان توضیح داد: متاسفانه به دلیل ضعفهای تدریس تاریخ در مدارس، معمولا نوجوانها از تاریخ فرار میکنند و وقتی با متن تاریخی روبهرو میشوند، آن را متنی ملالآور میپندارند. من در «آسودهاش نگذاريد: دكتر مصطفي چمران» کوشیدم هم شوق دفاع از خاک و میهن را برای نوجوانان امروزی زنده و هم آنها را با عملکرد شهید چمران آشنا کنم.
میرکیایی ادامه داد: در پرداخت داستانی به «آسودهاش نگذاريد: دكتر مصطفي چمران» برشهای دراماتیک از زندگی شهید چمران را برگزیدم و با به کارگیری ایجاز و تیترهای جذاب، بدون پرداختن به حواشی داستان زندگی وی را روایت کردم.
وی در پاسخ به سوالی درباره دشواریهای پرداختن به زندگی شهید چمران برای نوجوانان گفت: شهید چمران از سرداران دیگری که جنگ را رهبری میکردند یک ویژگی علاوه بر «شهامت» داشت و آن، برخورداری از مرتبه علمی، هنری و ویژگیهای جستجوگری در حوزههای علمی و فکری و اندیشهای بود. این موضوع نوعی تابندگی خاصی به ایشان بخشیده است که خیلی از نویسندگان میخواهند در این باره بنویسند. ویژگیهای متنوع شخصیت شهید چمران از سویی برای نوجوانان جذاب و از سوی دیگر پرداختن به زندگی وی را دشوار میکرد.
این نویسنده حوزه کودک و نوجوان درباره منابعی که برای نوشتن «آسودهاش نگذاريد: دكتر مصطفي چمران» از آنها بهره برده است، گفت: طی سالیان و از دوران نوجوانی با زندگی و آثار شهید چمران مانوس بودم و یک سری آثار را مطالعه کردم و منابعی را که غیر از آثار قلمی شهید چمران از آنها استفاده کردهام، به خاطر ندارم اما بیشتر کتابهایی که به قلم خود چمران نوشته شده است مطالعه کرده بودم.
میرکیایی در توضیح اهمیت تصویرگری برای مجموعه «سرداران ایران زمین» گفت: در کتاب «آسودهاش نگذاريد: دكتر مصطفي چمران» و سایر کتابهایی که در این مجموعه نوشته شدهاند، به فصلی از زندگی سرداران پرداختهایم که از میهن دفاع میکردند. تمام این مجموعه تصویرگری شده و فکر میکنم اهمیت تصویرگری در کتابهایی که به فرماندهان کهنتر میپرداخت بیشتر بود؛ زیرا نوجوانان سابقه ذهنی از آن سرداران نداشتند. به هر حال این تصویرگریها در گویاسازی مطالب کتاب نقش به سزایی داشت.
وی ادامه داد: با وجود اینکه دیدگاهی معتقد است که کتابهای حوزه جنگ تحمیلی با استقبال چندانی مواجه نیستند، معتقدم که اتفاقا برخی آثار جنگ تحمیلی از پرفروشترین آثار بودهاند. اثر در هر ژانری باید خوب نوشته شود و نویسنده باید به درک و فهم مخاطب احترام بگذارد تا اثری جذاب خلق کند. تا زمانی که حرف تازهای برای گفتن نویسنده نباشد، از اثر او استقبال نخواهد شد. از این نظر، فکر میکنم به کتابهای مستندنگاری حوزه دفاع مقدس میتوان نمره خوبی داد.
نظر شما