چهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹
حسن مفید: تعیین چارچوب همکاری به تعامل بهتر ناشران و وزارت ارشاد کمک می‌کند/ لزوم تدوین آیین نامه‌ای مشخص در حوزه ممیزی

مدیر انتشارات مولی با بیان اینکه تعیین چارچوب همکاری به تعامل بهتر ناشران و وزارت ارشاد کمک می‌کند، گفت: جای خالی آیین‌نامه‌ای جامع در حوزه ممیزی کتاب که هر دو طرف به آن پایبند باشند، به شدت احساس می‌شود؛ چرا که نبود قانونی مشخص در این زمینه ممکن است زحمات چند ساله یک نویسنده را از بین ببرد.

حسن مفید در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره تحقق شعار سال 1394 (دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی) در حوزه فرهنگ و به خصوص عرصه کتاب، اظهار کرد: اینکه نظرگاه‌های دولت جدید در حوزه کتاب با دولت قبلی تفاوت بسیاری دارد، موضوعی غیر قابل انکار است. در سال‌های اخیر یک گفتمان و تعامل مفید بین ناشران و وزارت فرهنگ و ارشاد ایجاد شده است.

مدیر انتشارت مولی با اشاره به لازمه‌های این تعامل در دولت فعلی، عنوان کرد: با اینکه بسیاری از اعتمادهای تخریب شده در دوره گذشته، در این دولت بازسازی شده، اما برای رسیدن به یک تعامل سازنده باید یک چارچوب مشخص را در حوزه‌های مختلف مشخص کرد.

وی در ادامه به نبود آیین نامه‌ای مشخص در حوزه ممیزی اشاره کرد و گفت: برای مثال ما در حوزه ممیزی هیچ آیین‌نامه و چارچوب مشخصی نداریم و باید منتظر بنشینیم و ببینیم کتابی که ممکن است چند سال برای آن زحمت کشیده شود، بر اساس سلیقه برخی افراد مجوز می‌گیرد یا خیر؟

مفید با تأکید بر تدوین آیین‌نامه‌ای جامع و روشن در حوزه ممیزی گفت: یک نویسنده باید پیش از شروع به نوشتن کتاب بداند که آیا مطالب کتابش شامل ممیزی خواهد شد؟ به طور مثال در جامعه قوانینی وجود دارد که تمایز بین جرم و کار قانونی را برای افراد مشخص کرده؛ این موضوع در حوزه ممیزی باید با تدوین یک آیین‌نامه که هر دو طرف به آن پایبند باشند، وجود داشته باشد؛ چراکه نبود قانونی مشخص در این زمینه ممکن است زحمات چند ساله یک نویسنده را از بین ببرد.

مدیر انتشارت مولی در ادامه به برخی مشکلات ناشران و کتابفروشان پرداخت و گفت: امروز ناشران و کتابفروشان از جهات مختلف تحت فشار هستند؛ شهرداری، اماکن، اداره مالیات و غیره مراکزی هستند که هرکدام شرایط و قوانین خاص خود را دارند و در برخی  موارد قوانین یکدیگر را نقض می‌کنند؛ این در حالی است که وزارت ارشاد باید متولی مستقیم تمام امور ناشران و کتابفروشان باشد.

وی در مورد مشکل مالیاتی ناشران و کتابفروشان گفت: حدود 10 سال است که موضوع معافیت مالیاتی ما مطرح می‌شود اما هر سال شاهدیم که مالیات‌ها سنگین‌تر از سال گذشته می‌شود؛ این در حالی است که رییس مجلس، رییس جمهوری و وزیر ارشاد همواره بر معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان تأکید می‌کنند، اما متأسفانه این موضوع تاکنون اجرایی نشده است.

در این باره بخوانید:

1ـ حدادی: ناشران در دولت اعتدال بیش از هر دوره مورد احترام هستند (اینجا)

2ـ واگذاری نمایشگاه کتاب تهران به بخش خصوصی، تمرینی برای تعامل بهتر بود/یادداشتی از داریوش مطلبی (اینجا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها