پنجشنبه ۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
نامور مطلق: «شهرهای نامرئی» را از ادبیات پست مدرن بخوانید

بهمن نامور مطلق، ‌معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، کتاب «شهرهای نامرئی» نوشته ایتالو کالوینو را برای مطالعه در آخر هفته پیشنهاد داد و گفت: این کتاب تصویری از شهرهایی ارائه می‌کند که در ذهن نویسنده ایتالیایی زبان به وجود آمده است و ارتباطی بینامتنی با سفرهای مارکوپولو نیز دارد.

بهمن نامور مطلق در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره کتاب پیشنهادی خود به مخاطبان، گفت: به تازگی کتاب «شهرهای نامرئی» نوشته ایتالو کالوینو را برای دومین بار مطالعه کردم. این کتاب بسیار تخیلی بوده و در حوزه ادبیات پست مدرن تقسیم بندی می‌شود.

وی افزود: «شهرهای نامرئی» تصویری از شهرهایی ارائه می‌کند که در ذهن نویسنده ایتالیایی زبان به وجود آمده است و ارتباطی بینامتنی با سفرهای مارکوپولو نیز دارد. سفرنامه‌های مارکوپولو به زعم او داستان‌هایی رئال و سفر به شهرهای واقعی است، اما کالوینو در این کتاب از شهرهایی صحبت می‌کند که در ذهن خود ساخته؛ این شهرها به شهرهایی كه ما می شناسیم و در آنها زندگی می‌كنیم شباهتی ندارند و به هیچ محدوده جغرافیایی یا دوره مشخصی از تاریخ مربوط نمی‌شوند.

نامور مطلق درباره ویژگی‌های این کتاب گفت: این کتاب مرز رویا و واقعیت را برای خواننده می‌شکند و از طرفی نشان می‌دهد که سفرنامه مارکوپولو چقدر می‌تواند تخیلی باشد و از سوی دیگر شهرهای تخیلی این کتاب، چقدر واقعی بنماید. همچنین این کتاب مرز بین خود و دیگری را از بین می‌برد، به طوری که نویسنده هم راوی و هم پرسوناژ است و در عین حال هیچ کدام از اینها نیست.

وی با اشاره به داستان این کتاب عنوان کرد: داستان این كتاب كه سیر رویایی فلسفی دارد، به‌صورت  سفرنامه‌ای روایت شده است و ماركوپولو شهرهایی را برای امپراطور تاتار، قوبلای قاآن توصیف کرده است. در ابتدا و انتهای هر فصل توضیحاتی در مورد آنچه بین ماركوپولو و قوبلای قاآن صورت می گیرد آمده است، در فصل‌های پایانی این توضیحات به دیالوگ بین دو نفر یعنی ماركوپولو وقوبلای قاآن تبدیل می‌شود كه این قسمت‌ها از خستگی خواننده در دنبال كردن داستان قبل و بعد از توصیف شهرها می‌كاهد.

‌معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، ادامه داد: از آنجا که داستان این كتاب که به شکل موازی و به صورت بخش‌های مجزا، اما مرتبط با هم روایت شده است، به خوانندگانی چون خود بنده که امکان مطالعه چند ساعت پشت سر هم را نداریم، این فرصت را می‌دهد تا داستان یکی از شهرها را مطالعه و داستان شهر دیگر را در روزی دیگر مطالعه کنیم.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:
قوبلای خان، خان مغول فرستاده‌هایی دارد که از سفرهایشان برایش می‌گویند و مارکو تاجر ونیزی، قاصد مورد علاقه اوست. مارکو از شهرهای مختلف امپراطوری برایش می‌گوید شهرهای افسانه‌ای، شهرهای دور از حقیقت، شهری که در روی فضای دو پرتگاه ساخته شده، شهری که به جای هوا، خاک در آن جریان دارد، شهری که بنا بر شرایط روحیت آن را به شکل متفاوتی می‌بینی، شهری که دو قسمت است قسمت ثابت و قسمتی که هر سال آن را جا به جا می کنند، شهری که هر سال مردمش شغل و همسر خود را عوض می کنند، شهری که یک شهر مشابه در زیر زمین دارد و مردگان را به ان انتقال می‌دهند در صحنه‌ای فراخور حالشان...

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «شهرهای نامرئی» به لینک زیر مراجعه کنید:


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها