چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۶
قبادی: شاعران نگاه همه‌جانبه‌ای به مساله ترویج حجاب و عفاف داشته باشند/ آثار برگزیده کنگره در قالب کتاب منتشر می‌شوند

حمید قبادی در نشست خبری نخستین کنگره ملی شعر حجاب و عفاف گفت که عفاف و حجاب به عنوان یک نماد دینی و مساله محوری در جامعه، باید مورد اعتنای همه‌جانبه قرار بگیرد و امیدوارم با برگزاری این کنگره از سوی شاعران نیز به این مساله پرداخته شود. قبادی همچنین اشاره کرد که آثار برگزیده این کنگره در قالب کتاب منتشر خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری نخستین کنگره ملی شعر عفاف و حجاب «مستور» پیش از ظهر امروز چهارشنبه (13 آبان 1394)، با حضور حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس و دبیر این کنگره، سیدحمیدرضا برقعی، دبیر علمی کنگره و مهدی افضلی مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر در سالن جلسات معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

شعر و ترویج عفاف
حمید قبادی در این نشست گفت: نخستین کنگره ملی شعر عفاف و حجاب، توسط معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه توسعه هنرهای معاصر، کارگروه ساماندهی مد و لباس و با همکاری موسسه خصوصی مشعر برگزار می‌شود. هدف از برگزاری این کنگره تولید محتوای موضوعی در بحث عفاف و حجاب در قالب شعر است.

وی افزود: شعر یکی از مهم‌ترین ابزارهای فرهنگی جامعه است. قالب‌های خاص ادبی و صناعات شعری یکی از موثرترین امکانات هنری برای ترویج مفاهیم خاص در جامعه است. عفاف و حجاب به عنوان یک نماد دینی و مساله محوری در جامعه، باید مورد اعتنای همه‌جانبه قرار بگیرد. امیدوارم با برگزاری این کنگره از سوی شاعران به این مساله پرداخته شود.

قبادی در ادامه با اشاره به این نکته که از میان قالب‌های شعری «ترانه» از اهمیت خاصی برخوردار است، گفت: امید ما این است که پس از پایان کنگره دستمان در قالب‌های شعری با موضوع عفاف و حجاب پر باشد و پس از آن هم به دیگر هنرها توجه کنیم. امروزه هنر «ترانه» از اهمیت بسیاری در جامعه برخوردار است. در این کنگره نیز بخش ویژه‌ای به ترانه اختصاص داده شده و پس از پایان برپایی کنگره، آثار برگزیده به هنرمندان حوزه موسیقی برای اجرا ارائه خواهد شد.

آثار برگزیده در قالب کتاب منتشر می‌شوند
دبیر نخستین کنگره ملی شعر عفاف و حجاب در بخش دیگری از سخنان خود به انتشار آثار برگزیده در قالب کتاب اشاره کرد و گفت: دبیر علمی این کنگره سیدحمیدرضا برقعی است که به باور بسیاری از منتقدان یکی از بزرگان شعر آیینی امروز ایران به شمار می‌آید. رییس هیات داوران نیز حجت‌الاسلام محمدجواد زمانی است.

وی ادامه داد: آثار برگزیده در این کنگره پس از برگزاری مراسم اختتامیه در قالب کتاب منتشر شده و در دسترس عامه مردم قرار داده می‌شود. همچنین امیدواریم بتوانیم با کمک دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط در مدیریت و طراحی شهری، مفاهیم به دست آمده از این کنگره را در سطح شهر به طرق مختلف در دید همگان بگذاریم.

شعر فقط کارکرد تغزلی ندارد
سیدحمیدرضا برقعی نیز در این نشست گفت: شعر تنها کارکرد تغزلی ندارد و در گذشته ایران به عنوان یکی از ابزارهای مهم برای بیان نکات اخلاقی و مذهبی نیز به شمار می‌رفت. شعر اخلاقی و یا مذهبی شعری است که باید تاثیر خود را در جامعه بگذارد و در حرکت باشد. شعر هنری تاثیرگذار در تمام جوامع، به ویژه در میان ایرانی‌ها بوده است و بنابراین امروزه نیز می‌توان با زبان شعر برخی مفاهیم اخلاقی را یادآوری کرد.

وی افزود: نخستین کنگره ملی شعر عفاف و حجاب با عنوان «مستور» آغاز به کار کرد و از فردا نیز فراخوانش اعلام می‌شود. این کنگره شامل چهار بخش اصلی است؛ شعر کلاسیک و نو (نیمایی و سپید)، شعر کودک و نوجوان، ترانه و شعرهای کوتاه و طرح‌واره‌ها. نگاه اصلی ما به سه قالب «شعر کودک»، «ترانه» و «اشعار کوتاه و طرح‌واره‌ها» است. شاعران تا 30ام ماه آینده (آذر 1394) فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

تلفیق شعر با هنرهای دیگر؛ هدف اصلی کنگره
برقعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هدف اصلی کنگره شعر حجاب و عفاف گفت: تلفیق شعر با هنرهای دیگر نگاه و هدف اصلی من از برپایی این کنگره است. اهالی موسیقی و هنرهای تجسمی دلیل کم‌کاری خود در این حوزه را نداشتن مفاهیم بیان می‌کردند. تلفیق شعر با این هنرها باعث مردمی شدن مفاهیم حوزه حجاب و عفاف می‌شود.

دبیر علمی نخستین کنگره شعر حجاب و عفاف ادامه داد: رویکرد اصلی کنگره در داوری آثار نگاه شاعرانه است. به هر حال باید شعر به لحاظ زبان و مضمون با معیارهای اصلی شعر امروز ایران، یعنی شعر تصویر، سازگاری داشته باشد. آثاری که دارای مضمون‌های جدید و رویکردهای متفاوت به مساله حجاب و عفاف باشند، از امتیاز ویژه برخوردار می‌شوند.

کتاب آثار برگزیده را در اختیار هنرمندان دیگر شاخه‌ها قرار می‌دهیم
مهدی افضلی مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود. وی در بخشی از سخنان خود گفت: زمانی که قرار شد موسسه توسعه هنرهای معاصر مجری برگزاری نخستین کنگره ملی شعر حجاب و عفاف باشد، ما با انگیزه بسیار از آن استقبال کردیم، چرا که طرح این مساله یکی از نیازهای جدی جامعه امروز ماست.

وی افزود: در دیگر حوزه‌های فرهنگی در زمینه حجاب و عفاف کار زیادی شده است، اما در حوزه شعر چندان فعالیتی در این موضوع دیده نشده است. از نظر حاکمیتی نیز ما باید از آثار ارزشمند و فاخر در این حوزه حمایت کنیم.

افضلی ادامه داد: پس از پایان این کنگره، موسسه کتاب‌های تولید شده از آثار برگزیده را در اختیار هنرمندان حوزه‌های موسیقی و هنرهای تجسمی قرار خواهد داد تا این هنرمندان بر اساس آثار برگزیده به تولید آثار هنری خود بپردازند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها