حضور معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در غرفه خانه کتاب
طه هاشمی: دو ساعت مطالعه آزاد در برنامهریزی درسی دانشگاه آزاد تصویب شده است
حجت الاسلام طه هاشمی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی که ظهر امروز در غرفه خانه کتاب در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات حضور یافت، گفت: در دانشگاه آزاد دو ساعت وقت برای مطالعه آزاد دانشجویان در هفته تصویب شدهاست.
وی افزود: قاعدتاً انتظار میرود که توجه به مطالعه و خواندن کتاب به شکل محوری در دستور کار همه نهادهای فرهنگی قرار گیرد. به گمانم دستور مطالعه کتاب را باید از درون خانه ها شروع کرد. یعنی مادرها همان طور که به بچه ها حرف زدن را یاد می دهند مطالعه را نیز آموزش دهند و در خانواده جا بیاندازند. بچههای ما باید از دوره قبل از دبستان، دبستان و دبیرستان و دانشگاه مطالعه کنند و با کتاب خو بگیرند.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: ما در صدد هستیم که در دانشگاه هسته های مطالعاتی را گسترش دهیم. در کنار کانون های قرآن و عطرت و فرهنگ و هنر که در دانشگاه ها شکل میگیرد، باید هسته های مطالعاتی را تشکیل داد. به این معنی که کمک کنیم تا امکان مطالعه فراهم شود. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی، اختصاص 120 دقیقه در هفته را به عنوان ساعت مطالعه آزاد در سراسر 400 واحدش تصویب کرد. در حال حاضر همه واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد موظف اند که 120 دقیقه وقت مطالعه برای دانشجویان در نظر بگیرد تا دانشجویان مطالعه کنند.
هاشمی توضیح داد: دانشجو در این دو ساعت می تواند مطالعه غیر درسی داشته باشد. کشور ما کشوری دینی است، چه امروز که نظام اسلامی بر آن حاکم است و چه قبل از انقلاب و در زمان شاهنشاهی مردم ما مردمی دینی بودند. آثار و کتاب های دینی مورد توجه تودهها بود. اما طبیعی است که اگر ما بخواهیم هر موضوعی جاذبه خودش را پیدا کند باید با تغییراتی روبه رو باشد. امروز اعتقادات دینی باید به گونه ای انتقال داده شود که جامعه برای پذیرش آن آماده باشد. امروز استفاده از لغات دشوار و زبانی سخت و پیچیده و فاخر نمیتواند خواننده را تشویق و ترغیب به مطالعه کند.
وی گفت: مطالب جدید را باید در قالب زبانی ساده و روان بیان کرد و نحوه انتقالش باید به گونه ای باشد که مردم تشویق به مطالعه شوند. ما در انتشاراتمان نیز کاری را در حوزه کودک و نوجوان شروع کردهایم که درباره کتب دینی است و فرهنگ دینی را گسترش می دهد. به گمانم کتب دینی به ویژه در سال های اخیر نسبتاً رشد خوبی داشته. اگر تولید کتاب های دینی به گونه ای باشد که با آن با سعه صدر برخورد شود یا یارانه هایی به این کتاب ها تعلق بگیرد خوب است تا هم ناشران و هم نویسندگان تشویق و ترغیب شوند که کتاب دینی بنویسند و چاپ کنند. با این شیوه می توان فرهنگ کتابخوانی را توسعه داد.
نظر شما