یکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۰
جلیسه: فضای مجازی تحول عظیمی در حوزه چاپ و نشر ایجاد کرده است/ عزم و اراده جدی کاربران رمز موفقیت جشنواره است

مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب در آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره کتاب مجازی گفت: زمانی کمتر کسی فکر می‌کرد که روزی بتوانیم از طریق تلفن و فضای مجازی داشته‌ها و اطلاعاتمان را به اشتراک بگذاریم. اینترنت تحولی عظیم در حوزه چاپ و نشر ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایران (ایبنا)، آیین اختتامیه نخستین دوره جشنواره کتاب مجازی یکشنبه (1 آذر94) همزمان با آخرین روز از بیست و سومین دوره هفته کتاب با حضور سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید غلامی‌جلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، مهندس حسین مهری، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی ایران، سیدفرید قاسمی، رئیس مرکز کتاب‌پژوهی ایران و محمد گرکانی‌نژاد رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در سالن شهناز خانه هنرمندان در حال برگزاری است.
 
جلیسه در این آیین گفت: کتاب وسیله‌ای برای انتقال مفاهیم است که در دوره‌های مختلف شکل‌های متفاوتی از آن را شاهدیم. از اختراع پاپیروس از سوی مصری‌ها تا اختراع کاغذ از سوی چینی‌ها و دوره‌ای که کتاب با خشت و سنگ مفاهیم را منتقل می‌کرد یا بر پوست حیوانات دانش بشری منتقل می‌شد،‌ بشر به این فکر می‌کرد که چگونه داشته‌های خود را در کمترین زمان با بالاترین دقت و سرعت منتقل کند.
 
وی افزود: در دوره‌های مختلف چاپ و نشر تلاش‌های مختلفی برای تسهیل این امر صورت گرفته است. 200 سال قبل که چاپ به صورت حرفه‌ای وارد ایران شد و اولین کتاب در تبریز به چاپ رسید کمتر کسی فکر می‌کرد  بتوانیم از انتشار چند نسخه‌ای و تک‌نسخه‌ای کتاب با تیراژهای بالا به ویژگی‌های مختلف برسیم.
 
مدیرعامل موسسه خانه‌کتاب در ادامه اظهار کرد: زمانی چاپ بسیار ساده و بی‌آلایش بود اما امروزه قدرت صنعت چاپ بالا رفته و تنوع بسیاری در آن صورت گرفته است. چاپ دیجیتال آنقدر پیشرفت کرده که هر علاقه‌مندی می‌تواند با هزینه شخصی در منزل خود امکان انتشار کتاب داشته باشد.
 
جلیسه ادامه داد: زمانی کمتر کسی فکر می‌کرد ما به جایی برسیم که از طریق تلفن همراه بتوانیم داشته‌هایمان را به اشتراک بگذاریم و در فضای مجازی کتاب تولید و منتشر کنیم. اینترنت تحول عظیمی در حوزه چاپ و نشر ایجاد کرد.
 
وی افزود: در اوایل دهه 70 در قم موسسه آیت‌الله گلپایگانی (معجم فقهی) مجموعه‌ای متشکل از نزدیک هزار عنوان کتاب در یک لوح فشرده با قابلیت جستجو ایجاد کرد و موجب تحول عظیمی در حوزه‌های علمیه شد. ایجاد وبلاگ‌ها در دهه 80 تحول عظیمی در عرصه شعر و ادب و هنر ایجاد کرد. در دهه 90 ابزار و امکانات برای توسعه کتاب و کتابخوانی آنقدر زیاد شد که سرعت، کیفیت و هزینه‌ کم عادی محسوب می‌شد.
 
دبیر بیست و سومین هفته کتاب گفت: امروزه پدیدآورندگان و ناشران می‌توانند با کمترین هزینه بیشترین بهره را از دانش خود ببرند تا پایان این دهه به نظر می‌رسد اتفاقات خوبی در حوزه نشر فضای مجازی رقم بخورد.
 
مدیرعامل موسسه خانه کتاب در ادامه اظهار کرد: پیشتر از این هیچ جشنواره گسترده‌ای در حوزه کتاب و کتابخوانی با این نگاه وجود نداشت. در ابتدا تصور می‌شد استقبال اندکی از این جشنواره صورت بگیرد ولی با آغاز شدن جشنواره حدود 500 وبلاگ، صفحات مجازی و اپلیکیشن در صفحه ویژه جشنواره ثبت شد و بیش از 20 هزار نفر در این جشنواره مشارکت کردند. حدود 100 هزار نفر از وب‌سایت این جشنواره بازدید کردند که اتفاقات خوبی را برای این دوره رقم زده است.
 
جلیسه ادامه داد: موفقیت این جشنواره عزم و اراده‌ای جدی از طرف کاربران و تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی است که نباید از آن غافل شد. فکر می‌کنم برگزاری این جشنواره تلنگر خوبی برای عرصه فرهنگ و ادب، موسسه خانه کتاب و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که برنامه‌ریزی جدی‌تری برای کتاب در حوزه مجازی داشته باشند.
 
وی عنوان کرد: بیشتر حاضران در این جمع دغدغه‌های مشترکی دارند و این دغدغه کتاب است. این اصل را با علم به اینکه فضای مجازی می‌تواند بخشی از این دغدغه‌ها را جبران کند با میل و علاقه شخصی استوار و در این فضا محتوا تولید کرده‌ است تا بتوانند اتفاقات مثبت و موثری را رقم بزنند.
 
دبیر بیست و سومین هفته کتاب ادامه داد: تبعات این جشنواره می‌تواند در سازماندهی کتاب در فضای مجازی نقشی موثر ایفا کند. هنوز ناشران در ایران به قدرت حضور خود در فضای مجازی پی نبرده‌اند که این فضا چه کمک‌هایی می‌تواند به آنها بکند تا با کمترین هزینه و سرعت بتوانند آثار و محتوای خود را منتشر کنند.
 
جلیسه ادامه داد: مطمئناً نخستین دوره این جشنواره خلاهایی دارد که امیدواریم تا هفته کتاب سال آینده بتوانیم با پیگیری‌های دوستان در شرکت «کتاب‌بین» و فعالان این حوزه نقایص را برطرف و آن را تقویت کنیم تا  شاهد اتفاقات خوبی باشیم. امیدواریم سال آینده عدد 500 شرکت کننده در این جشنواره به 5هزار و بیشتر برسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها