پنجشنبه ۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۶
یثربی: «حکمت سلیمان» تداعی کننده شعر و تئاترهای اسطوره‌ای است/ جمله‌ای که الهام بخش جدیدترین نمایشنامه‌ام شد

چیستا یثربی، کارگردان و نمایشنامه‌نویس، کتاب «حکمت سلیمان» را برای مطالعه آخر هفته پیشنهاد داد گفت: جنبه اسطوره‌ای و شاعرانه این کتاب به قدری در من تأثیرگذار بود که جمله‌ای در یکی از دعاهای این کتاب، الهام بخش نگارش جدیدترین نمایشنامه من با عنوان «گریختن از دست تو محال است» شد.

چیستا یثربی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره کتاب پیشنهادی خود برای مطالعه مخاطبان توضیح داد: یکی از کتاب‌هایی که این روزها در دست خواندن دارم، کتاب «حکمت سلیمان» است. این کتاب بخش جالبی از کتاب مقدس است که با ترجمه پیروز سیار و از سوی انتشارات نی منتشر شده است. البته چاپ اول این کتاب در سال 1378 منتشر شده، اما من  چاپ جدید این کتاب برای سال 1394 را در دست دارم.

وی افزود: این کتاب که شامل پندها و دعاهای حضرت سلیمان است در سه بخش «حکمت و سرانجام آدمی»، «سلیمان و طلب حکمت» و «عمل حکمت در تاریخ» ارائه شده که خوانندگان را به دوری جستن از بدی، در پی حکمت بودن، دلایل رفتن به ست حکمت و فواید آن و شرح تأثیرات حکمت در نجات قهرمانان دعوت می‌کند.

این کارگردان و نمایشنامه نویس، یکی از جذاب‌ترین نکات این کتاب را زبان خاص دانست و گفت: پیروز سیار با قلم خاص خود توانسته این متن را به زیبایی به فارسی برگرداند. برای مثال زبان این کتاب به گونه‌ای است که در بخشی از آن می‌خوانیم «بر ساکنین سرزمین مقدس خویش این گونه تصمیم می‌گیرم که ...». این زبان مرا به یاد تئاترهای اسطوره‌ای و شعر می‌اندازد و از این نظر نیز بسیار برای من جذاب است.

وی افزود: جذابیت‌های این متن و جنبه تصویری آن به قدری تأثیرگذار بود که جمله‌ای در یکی از دعاهای این کتاب، الهام بخش من برای نوشتن یک نمایشنامه شد و به این صورت «گریختن از دست تو محال است» نام جدیدترین نمایشنامه‌ای است که در دست نوشتن دارم.

یکی از جذاب‌ترین بخش‌های کتاب مقدس، کتاب‌های حکمت است. دو کتاب حکمت سلیمان و حکمت بن‌سیرا جزء کتاب‌های قانونی ثانی است که چند سال پیش منتشر شد و اینک به‌صورت مستقل منتشر شده‌اند. «حکمت سلیمان» یکی از بخش‌های کتاب مقدس و مشتمل بر سه بخش است: «حکمت و سرانجام آدمی»، «سلیمان و طلب حکمت» و «عمل حکمت در تاریخ».

در بخش نخست کتاب، مؤلف گمنام، خوانندگان را بدان می‌خواند که با دوری جستن از بدی، در پی جستن حکمت برآیند، چه آدمی از بهر نامیرایی آفریده شده که درگرو حکمت است. در بخش دوم، رشته‌ کلام به دست سلیمان سپرده می‌شود و مؤلف، خویشتن را در پس او نهان می‌دارد. او شرح می‌دهد که چرا و چگونه در جوانی مایل به کسب حکمت گشت و چه فوایدی از آن بدو رسید و سرانجام در بخش سوم کتاب که بلافاصله پس از پایان دعا آغاز می‌شود، نخست یادآور می‌شود که حکمت، چگونه قهرمانان سفر پیدایش و خروج را نجات بخشید. آنگاه تأمل دعاگونه‌ای در ادامه می‌یابد که در آن بلایای نازل شده بر مصریان، یا احسان‌هایی که خداوند در بیابان در حق قوم خویش روا داشت، مقایسه گشته است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «حکمت سلیمان» به لینک زیر مراجعه کنید:
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها