مجله آینه پژوهش در سال 1369 به انگیزه بهسازی پژوهش و نشر از طریق «اطلاع رسانی» و «نقدمیراث مکتوب» با بخشهایی به قرار ذیل نشر یافت:
1. مقاله که مشتمل است بر پژوهشهای کلی درباره کتاب، فرهنگ، پژوهش و نشر. به دیگر سخن در این بخش تحلیل و گزارش روشهای پژوهش، ارزیابی و گزارش میراث فکری و اندیشگی جهان اسلام، کتابخانهها، مراکز آموزشی و پژوهشی ارائه میشود.
2. بخش دوم که محتوای اصلی مجله را رقم میزند مشتمل است بر نقد کتاب به معنای واقعی و گسترده آن؛ ارزیابی میراث مکتوب جهان اسلام و حوزه فرهنگ و ادبیات و بررسی، تحلیل و نقد انتسابها و چگونگی پیوند مؤلفان با آثارشان
3. تازههای نگارش نشر با دو بخش معرفیهای اجمالی که مشتمل است بر وصف گویا و گزارش روشن و دقیق آثار تازه نشر یافته و معرفیهای گزارشی که صرفاً نگاهی است به محتوای کتابها که میکوشد تازهترین آثار و کتابهای نشر یافته را بشناساند.
4. بخش بعدی نشریه با عنوان دیگر نگاشتهها سامان یافته که با دو زیر عنوان پارههای اسلامشناسی و از نگاه دیگران به معرفی مقالات و کتابهایی در حوزه مطالعات اسلامی میپردازد که توسط غربیان نگاشته شده و به فارسی ترجمه نشده است. از رهگذر این بخش اطلاعات اینگونه پژوهشها در اختیار پژوهشگران کشورمان قرار داده میشود.
5. آخرین بخش نشریه کتابشناسی موضوعی است که در هر شماره به معرفی منابع کتابشناختی موضوعی مشخص میپردازد تا دستمایه یافتن منابع برای پژوهشگران باشد.
6. آخرین بخش مجله گزارش اخبار عالمانی است که زندگی را بدرود گفتهاند.
علاقهمندان برای مطالعه آرشیو این نشریه میتوانند به نشانی الکترونیکی jap.isca.ac.ir مراجعه کنند.
نظر شما