کتاب «نمایشنامهنویسی: چگونه آغاز کنیم؟» نوشته عبدالحی شماسی از سوی انتشارات آریاگهر روانه کتابفروشیها شد.
وی افزود: کتاب در دو بخش «ساختار نمایشنامه» و «ساختمان نمایشنامه» تدوین شده است. در بخش نخست تمام عناصر نمایشنامه اعم از «گفتوگو»، «اشخاص»، «زمان و مکان» و «زبان» توضیح داده شده و در انتهای هر گفتار نیز تمرینهایی برای فهم دقیق مطلب درج شده است.
شماسی ادامه داد: پس از شرح دقیق ساختار، ساختمان نمایشنامه آموزش داده شده تا مخاطب بتواند با استفاده از ساختار، ساختمان نمایشنامه را بنا کند. «داستان و پیرنگ»، «پرورش پیرنگ»، «نقاط عطف نمایشنامه»، «چگونگی آرایش ساختمان نمایشنامه» و... از جمله مباحث طرح شده در بخش دوم کتاب است.
این نمایشنامه نویس همچنین با اشاره به این نکته که بخش نخست کتاب را با معرفی و شرح عنصر «گفتوگو» آغاز کرده است، گفت: عنصر «گفتوگو» اساس نمایشنامه و تئاتر است، بنابراین من مباحث کتاب را با شرح این عنصر شروع کردم. یکی از ابداعات من در این کتاب، تقسیمبندی «گفتوگو» به پنج گونه است که یکی از آنها «دیالوگ» نام دارد. چهار گونه بعدی، دیالوگ نیستند.
شماسی در پایان از انتشار جلد دوم این کتاب تا نمایشگاه کتاب سال آینده (اردیبهشت 1395) خبر داد.
عبدالحی شماسی، داستاننویس، نمایشنامهنویس، کارگردان و پژوهشگر تئاتر، دارای نشان درجه یک هنری (معادل دکتری) از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
«نمایشنامهنویسی به زبان ساده» و نمایشنامههای «پرومته (شیطان مقدس) و دو نمایشنامه دیگر»، «کودکان در حلبچه میمیرند»، «خواجه نصیرالدین طوسی»، «گلبانگ انگارهها»، «من اسیر زندهام»، «تصویر یک زندگی عاشقانه»، «خانه پدری»، «آوای بلبل» و «اطوی شکسته»، نام شماری از کتابهای منتشر شده شماسی است.
«نمایشنامهنویسی: چگونه آغاز کنیم؟» نوشته عبدالحی شماسی با شمارگان هزار نسخه، 360 صفحه و بهای 21 هزار تومان از سوی انتشارات آریاگهر روانه کتابفروشیها شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما