کتاب «اطلس جامع نقش اداره بهداشت و درمان نیروی هوایی» که نگارش آن از 10 سال گذشته آغاز شد به زودی از انتشارات «سوره سبز» منتشر میشود.
وی با بیان اینکه کار نوشتن این کتاب از سال 1383 آغاز شد، افزود: در مرحله نخست، اسناد نیروی هوایی درباره فعالیتهای اداره بهداشت و درمان گردآوری شد و سپس با پرسنل این بخش شامل پزشکان و پرستاران نیروی هوایی ارتش و خلبانانی که نقش جابهجایی مجروحان را با هواپیمای C130 ارتش برعهده داشتند، گفتوگوهایی ترتیب دادیم.
محمدزاده سلحشور با بیان اینکه پایگاه هوایی وحدتی دزفول، سهم عمدهای در انتقال مجروحان داشت، ادامه داد: در سالهای نخست جنگ، تمامی مجروحان سپاه و ارتش از این پایگاه به بیمارستانهای سراسر کشور انتقال داده میشدند و تحت درمان قرار میگرفتند. اسامی تمامی افرادی که در این کار نقش داشتند، در اطلس آمده است.
وی این کتاب را جامعترین اطلس نیروی هوایی در حوزه بهداشت و درمان دانست و گفت: اسامی تمامی بیمارستانها و درمانگاههای مرتبط با نیروی هوایی در سالهای جنگ در کتاب ذکر شده است. کار نوشتن این کتاب 10 سال طول کشید. ما تصاویری از انتقال مجروحان و شیوه امدادرسانی و نیز نام و تصاویر پزشکان، شهیدان و اسیران کادر درمانی نیروی هوایی را نیز در خلال کتاب آوردهایم.
این پژوهشگر ارتشی درباره اهمیت نوشتن «اطلس جامع نقش اداره بهداشت و درمان نیروی هوایی» توضیح داد: کادر درمانی نیروی هوایی ارتش کارهای فوقالعادهای در زمان جنگ تحمیلی انجام داده که در قالب کتاب منتشر نشده بود. مثلا سربازِ بهشهری که بمبی منفجر نشده در ران پایش جامانده بود و هر آن احتمال انفجارش میرفت، توسط دکتر تابش، از کادر درمانی نیرویهوایی ارتش عمل شد و فقط این پزشک چنین جسارتی داشت. این جسارتها و تجربهها باید به نسل آینده منتقل شود.
محمدزاده سلحشور همچنین در توضیح دلیل انتشار این کتاب در قالب اطلس گفت: میتوانستیم خاطرات را در کتابهای کوچکتری بیاوریم اما تصمیم گرفتیم که در قالب اطلس منتشر شود تا مخاطب بتواند با تمام فعالیتهای کادر درمانی آشنا شود.
به گفته وی، کتاب «اطلس جامع نقش اداره بهداشت و درمان نیروی هوایی» احتمالا بهمنماه امسال، به مناسبت روز نیروی هوایی رونمایی میشود.
نظر شما