سه‌شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰
داستان قصابی با کارد خونی در «شبهه در حقوق اسلام» روایت شد

کتاب «شبهه در حقوق اسلام؛ تاریخ قواعد حقوقی، تفسیر و حقوق کیفری اسلام» اثر «انتصار رب» در بیست و سومین جایزه جهانی کتاب سال اثر برگزیده شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، داوران بیست و سومین جایزه جهانی کتاب سال در بخش «مطالعات اسلامی» و در گروه «حقوق کیفری اسلام- فقه» کتاب «شبهه در حقوق اسلام؛ تاریخ قواعد حقوقی، تفسیر و حقوق کیفری اسلام» نوشته «انتصار رب» را به عنوان اثر برگزیده این بخش معرفی کردند.

داوران در بیست و سومین جایزه جهانی کتاب سال پس از گزینش اولیه از میان بیش از دوهزار عنوان كتاب شناسایی شده با موضوعات مختلف مطالعات اسلامی و مطالعات ایرانی، 252 اثر در دو بخش مذکور توسط بیش از 94 داور ایرانی و خارجی مورد ارزیابی قرار گرفت و سرانجام از بین 36 اثر راه یافته به مرحله پایانی با مشورت هیات علمی داوران، 10 کتاب به عنوان آثار برگزیده این دوره معرفی شد.

كتاب‌های ارزیابی شده در بخش «مطالعات اسلامی» در شاخه‌های مطالعاتی الهیات، علوم قرآنی، ترجمه قرآن كریم، سیره نبوی، هنر و معماری اسلامی، تاریخ علم، اقتصاد اسلامی، علم كلام، فقه و حقوق اسلامی، ترجمه متون اسلامی، تاریخ تمدن اسلامی، فلسفه اسلامی ،تصوف و عرفان، مطالعات شیعی، اسلام معاصر، قرآن‌پژوهی و تفسیر؛ و در بخش «مطالعات ایرانی» در شاخه‌های مطالعاتی زبان و زبان‌شناسی ایرانی، تاریخ و جغرافیای ایران، تاریخ و تمدن ایران باستان، هنر و معماری ایران، زبان و ادبیات فارسی، شعر و ادب فارسی، صنایع دستی، جامعه‌‌شناسی ایران و ترجمه آثار اندیشمندان ایرانی بود.

کتاب «شبهه در حقوق اسلام؛ تاریخ قواعد حقوقی، تفسیر و حقوق کیفری اسلام» با توصیف روایت داستان قصابی با کارد خونی به دست و متهم به قتل مردی آغاز می‌شود. این داستان در منابع اسلامی در گزارش قضاوت‌های حضرت علی (ع) آمده است. مولف با شرح نگاه‌هایی که در تفسیر این داستان پیدا شده کار خود را آغاز می‌کند و با این درآمد به تاریخ شک در فقه توجه ویژه نشان می‌دهد. این کتاب براساس ایده‌ای از دکتر سید حسین مدرسی طباطبائی تصنیف شده است: «در نظر گرفتن فقه اسلامی بدون توجه به قواعد فقهی راه فهم ماهیت احکام فقهی و تفسیرهای حقوقی را هم در تاریخ و هم در دنیای معاصر می‌بندد.» بهره‌مندی نویسنده از منابع گوناگون گذشته و امروزی او را در بررسی و پژوهش دقیق موضوع یاری رسانده است. این اثر پژوهشی که از سده دوم تا هشتم هجری را در برمی‌گیرد دارای چهار بخش و سه پیوست و نتیجه است. 

«انتصار رب» که سابقه همکاری با دپارتمان مطالعات خاورمیانه دانشگاه پرینستون و دانشکده علوم و هنرهای دانشگاه جرج واشینگتن را در کارنامه دارد، اکنون استاد دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد آمریکا و نیز مدیر برنامه مطالعات حقوق اسلامی است. وی با سابقه بیش از شانزده سال پژوهش در زمینه حقوق اسلامی، استاد پیوسته تاریخ و استاد مطالعات عالی ردکلیف دانشگاه هاروارد است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها