کتاب شامل 16 فصل است که عناوین آن به ترتیب عبارتاند از: «مذهب در دوران ماقبل تاریخ»، «مذهب در دوران بینالنهرین باستان»، «مذهب در دوران مصر باستان»، «مذهب در یونان و روم باستان و کلاسیک»، «مذهب در مناطق آمریکای میانی و آند»، «مذاهب بومی آمریکایی»، «مذاهب بومی در جزایر اقیانوسیه»، «مذاهب بومی آفریقا»، «یهودیت»، «مسیحیت»، «اسلام»، «آیین هندو»، «آیین بودا»، «آیین تائو»، «آیین کنفوسیانیسم» و «شینتو: مذاهب ارواحپرستی در ژاپن».
مقدمه این کتاب نیز به قلم دکتر حسین سلطانزاده، مترجم و محقق حوزه معماری و دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز است. وی در بخشی از این مقدمه نوشته است: «یک گونه از فضاهای معماری را میتوان نیایشگاهها و سایر فضاهای آیینی مانند آرامگاهها دانست که بهطور معمول در هر جامعهای بیشترین سرمایهگذاری مالی، معنوی و هنری را در آنها به کار میبرند. این دسته از بناها را میتوان بهترین بازتاب هنر معماری دانست و بهراستی شناخت درست و جامع معماری در هر دوره تاریخی، بدون توجه به چگونگی طراحی و ساخت فضاهای آیینی در آن دوره یا سرزمین امکان نخواهد داشت. فضای کتاب این امکان را فراهم نکرده که در آن بهصورتی دقیق و موشکافانه به معماری آیینی پرداخته شود، زیرا در آن صورت لازم است که حجمی معادل این کتاب، تنها به بررسی بناهای آیینی یک دین بزرگ اختصاص یابد.»
«هنر و معماری در ادیان جهان» نوشته لزلی رُز و ترجمه مشترک علی عسگری و سلامه پروین با شمارگان 500 نسخه، 507 صفحه و بهای 30 هزار تومان از سوی انتشارات مارلیک روانه کتابفروشیها شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به نشانی زیر مراجعه کنید:
نظر شما