رضا احمدی، مدیرمسئول انتشارات «علم کشاورزی ایران» از انتشار نوزدهمین جلد از مجموعه «فرهنگ رستنیهای ایران» خبر داد و گفت: این مجموعه تا بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تکمیل میشود.
وی با اشاره به تأثیرپذیری بازار نشر دانشگاهی از توان اقتصادی دانشجو افزود: برای تقویت بازار نشر دانشگاهی و بهبود فروش کتاب در نمایشگاه آتی کتاب پیشنهاد میکنم که توان بودجه خرید کتابخانههای تخصصی و دانشگاهی افزایش پیدا کند. بهنظر میرسد یکی از عوامل موثر بر رکود بازار نشر دانشگاهی، ظهور پدیده کپی از کتابهای درسی در جوار دانشگاههاست. با تقویت منابع کتابخانهای میتوان امیدوار بود که دانشجویان بهجای کپی از منابع موجود استفاده کنند.
احمدی ادامه داد: هدف اصلی انتشارات «علم کشاورزی ایران» با توجه به ذخایر غنی کشور از پوششهای گیاهی و محیط زیست، تولید کتابهای مادرتخصصی است که مخاطبان خاص دارد. برای تداوم حرکت در این مسیر، نیازمند حمایت نهادهای دولتی هستیم.
مدیرمسئول انتشارات «علم کشاورزی ایران» با اشاره به کتابهای تازه منتشر شده در این مرکز نشر گفت: نخستین «اطلس رنگی جوندگان ایران» نوشته اسداله میرکریمی، دو ماه پیش به بازار کتاب عرضه شده است. همچنین کتاب «حشرهشناسی جنگل» نوشته دکتر منصور عبایی نیز از دیگر تازههای نشر «علم کشاورزی ایران» بوده که بر وجود آسیبهای جدی انواع آفات به پوششهای جنگلی ایران تاکید دارد. «بحران آبوهوا و آلودگی محیط زیست در جهان» نوشته دکتر احمد مصدق نیز بهتازگی از سوی انتشارات «علم کشاورزی ایران» به بازار کتاب علمی و دانشگاهی کشور عرضه شده است.
این عضو انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی در ادامه اظهار کرد: «کاربرد انرژی هستهای در کشاورزی» تالیف دکتر علیرضا گیتی، ویراست جدید «اصول طراحی کارخانههای مواد غذایی» نوشته مشترک رضا اسماعیلزاده و دکتر علی معتمدزادگان و ویراست جدید «حقوق محیط زیست» نوشته دکتر سیدعلی جوزی نیز برای عرضه در نمایشگاه کتاب سال آینده در حال آمادهسازی است.
احمدی افزود: مجموعه مصور و رنگی «فرهنگ رستنیهای ایران» نوشته هادی کریمی با تالیف نوزدهمین جلد کامل و برای عرضه در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران آمده شده است. کریمی برای تالیف مجلدهای چهارم، پنجم و ششم این مجموعه در سال 1388 موفق به دریافت جایزه کتاب فصل شده بود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سه جلد پایانی این مجموعه را برخلاف دیگر جلدهای آن خریداری نکرد.
وی در ادامه با اشاره به تغییر مکان برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز گفت: «شهر آفتاب» برای برگزاری بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران انتخاب شده است. شاید شهرداری تهران برای برگزاری این رویداد فرهنگی هزینههای سنگینی را متقبل شده باشد که البته با توجه به تحقق اهداف فرهنگی چندان هم زیاد نیست. پیشنهاد میکنم برای تسهیل در رفتوآمد بازدیدکنندگان و بهویژه دانشجویان، از میادین اصلی شهر تهران، وسایل حملونقل عمومی رایگان مهیا شود و در اختیار شهروندان قرار گیرد. ناشران نیز با توجه به تغییر مکان برگزاری نمایشگاه بینالمللی، باید هزینههای بیشتری اعم از حملونقل و نیروی انسانی متقبل شوند، بنابراین بهنظر میرسد که وزارت ارشاد با کاهش هزینه غرفهها میتواند از ناشران حمایت کند.
نظر شما