دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
شهرام‌نیا: ادبیات کودک ظرفیت زیادی برای مطرح شدن در مجامع بین‌المللی دارد/ حدادی: شعر نوجوان وضعیت خوبی ندارد

امیرمسعود شهرام‌نیا، رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، در آیین پایانی دومین دوره جشنواره خلق کتاب تصویری بیان گفت که ادبیات کودک ما مخصوصاً تصویرگری کتاب کودک ظرفیت زیادی برای مطرح شدن در سطح بین‌المللی و جهانی شدن دارد اما چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد. هدی حدادی نیز گفت که شعر نوجوان در حال مردن است و توجهی به آن نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین پایانی دومین دوره جشنواره خلق کتاب تصویری، با حضور امیرمسعود شهرام‌نیا، رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، مسعود کوثری، مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی و هیات داوران جایزه متشکل از هدا حدادی، کیانوش غریب‌پور، میترا عبداللهی، علی‌اصغر سیدآبادی و علی بوذری عصر یکشنبه (25 بهمن‌ماه 94) در انتشارات علمی و فرهنگی برگزار شد.
 
رئیس موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، در این مراسم اجرای این‌ کارگاه‌ها را عاملی مهم و مؤثر در رشد و گسترش ادبیات کودک و تصویرگری عنوان کرد و گفت: فرصت‌های خوبی برای مطرح کردن کارگاه‌های این‌چنینی پیش روی ماست. از جمله این فرصت‌ها، برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است که می‌تواند فرصتی مغتنم برای معرفی کارگاه خلق کتاب تصویری باشد.
 
امیرمسعود شهرام‌نیا، ادامه داد: همچنین فرصت خوبی برای ارتباط گرفتن با صنعت نشر جهانی که کمتر به آن توجه داشته‌ایم فراهم شده‌است. به دلیل هزینه‌هایی که حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی برای نسل جوان نویسنده و تصویرگر ما دارد، اغلب، امکان حضور در این‌گونه نمایشگاه‌ها و استفاده از این فرصت‌ها ندارند. همچنین ناشران هم نگاه بین‌المللی به این حوزه ندارند. در صورتی‌که ادبیات و به خصوص تصویرگری کتاب کودک به دلیل شرایط موجود، ظرفیت زیادی برای مطرح شدن در سطح بین‌المللی و جهانی شدن دارد.
 
وی زود بازده بودن، متون کوتاه، امکان ترجمه کتاب‌ها با صرف زمان و هزینه کمتر را ازجمله ویژگی‌هایی عنوان کرد که امکان حضور ادبیات کودک در مجامع جهانی را افزایش می‌دهد.
 
شهرام‌نیا در ادامه سخنانش به جوایز برندگان این دوره از جشنواره خلق کتاب‌های تصویری اشاره کرد و گفت: در این دوره به تصویرگر و نویسنده نخستین برگزیده جشنواره و تصویرگر دومین کتاب برگزیده، هزینه رفت و برگشت به نمایشگاه بلونیا به همراه نیم سکه بهار آزادی به عنوان جایزه تعلق می‌گیرد. همچنین هزینه این سفر به تصویرگرانی که آثارشان به کاتالوگ نمایشگاه راه پیدا کرده است و فردی که اثرش به جایزه هانس کریستین اندرسن راه پیدا کرده نیز تعلق می‌گیرد.
 
نمایشگاهی از آثار تصویرگران برگزار می‌کنیم
مسعود کوثری، مدیرعامل انتشارات علمی و فرهنگی نیز در این مراسم بیان کرد: برای تشویق نویسندگان و تصویرگران جوان کشورمان، همه آثاری که در این دوره برنده شده یا نشده‌اند را با هزینه خودمان چاپ می‌کنیم. علاوه بر این به پنج نفری که آثارشان به کاتالوگ نمایشگاه بلونیا راه پیدا کرده‌است، چاپ یک کتاب دیگر را هم هدیه می‌دهیم.
 
کوثری همچنین اظهار کرد: به منظور ادامه چنین جشنواره‌هایی از همه تصویرگران شرکت‌کننده در این دوره از مسابقات می‌خواهم یک کادر از آثارشان را به ما هدیه دهند تا بتوانیم از مجموع این تصاویر، نمایشگاهی برگزار کنیم و آن را بهانه‌ای قرار دهیم برای دور هم جمع شدن و تبادل نظر در این حوزه.
 
دوره دوم جشنواره بسیار موفق‌تر از دوره نخست آن بود
فریدون عموزاده خلیلی، از داوران این دوره جشنواره نیز به چگونگی شکل گرفتن جشنواره خلق کتاب تصویری اشاره کرد و گفت: داستان خلق کتاب تصویری برای این جشنواره از جلسه‌ای با حضور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس موسسه نمایشگاه‌های ایران و مدیر انتشارات علمی فرهنگی و جمع دیگری از دوستان تصویرگر کلید خورد و پیشنهاد آن از سوی کیانوش غریب‌پور مطرح شد و قرار شد این کار به‌عنوان فعالیت مشترکی بین این نهادها اجرا شود.
 
این نویسنده، در ادامه دوره دوم را بسیار موفق‌تر از دوره اول ارزیابی کرد و گفت: امیدوارم دوره‌های بعدی با قدرت و کیفیت بالاتری برگزار شود و بتوانیم برای برگزاری این جشنواره، پروژه‌ای را از بهار سال آینده شروع کنیم تا فرصت بیشتری برای انجام آن داشته باشیم.
 
شعر نوجوان در حال مردن است
هدی حدادی، از دیگر دوران این دوره از جشنواره، ضمن قرائت بیانیه جشنواره گفت: این دومین باری است که کارگاه‌های خلق کتاب تصویری با همگرایی دو انجمن مستقل، یک ناشر باسابقه و نهادی دولتی برگزار می‌شود. این خود به تنهایی موفقیتی است که چنین ترکیبی بتواند دوبار، یک رویداد را برگزار کند و در نوبت دوم موفق‌تر هم ظاهر شود. از همه مهم‌تر، کار مشترک نویسنده و تصویرگر است، شرایطی که به طور طبیعی در بیرون از این کارگاه‌ها فراهم نیست.
 
حدادی در پایان با ابراز تأسف از اینکه شعر نوجوان در حال مردن است و توجهی به آن نمی‌شود از مسئولان خواست فکری به حال شعر نوجوان کنند و آن را از وضعیت نامطلوب کنونی نجات دهند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها