نوروز و هدیه نوروزی با «طرح عیدانه کتاب»/35
فاضلمیبدی: سال گذشته آثار «شوقی ضیف» را مطالعه کردم/ درباره مساله آزادی اندیشه در مذهب کتاب میخوانم
حجتالاسلام محمدتقی فاضلمیبدی، عضو مجمع محققان و مدرسان حوزه علمیه قم گفت: در سال 1394 بیشتر کتابهایی درباره تاریخ و ادبیات عرب پیش از اسلام را مطالعه کردم و در سال جدید نیز قصد دارم آثاری درباره مساله آزادی در مذهب شیعه و سنی بخوانم.
در اين طرح، كتابفروشيهایی كه شرايط لازم را دارا باشند، پس از ثبت نام در سایت موسسه خانه کتاب میتوانند كتابهای خود را که با شرايط تعيين شده در اين طرح مطابقت داشته باشند با 20 درصد تخفيف به خريداران بفروشند. موسسه خانه كتاب به نمايندگی از طرف معاونت امور فرهنگی مبلغ تخفيف را به كتابفروشان پرداخت خواهد كرد. به این بهانه با حجتالاسلام و المسلمین محمدتقی فاضل میبدی، نویسنده و عضو مجمع محققان و مدرسان حوزه علمیه قم گفتوگو کردهایم و دیدگاههایش را درباره کتاب پیشنهادیاش برای نوروز جویا شدهایم
حجتالاسلام فاضل میبدی، نویسنده و عضو مجمع محققان و مدرسان حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار ایبنا درباره آثار مورد مطالعه خود در سال 1394 اظهار کرد: در سال 1394 بیشتر کتابهایی درباره تاریخ و ادبیات عرب پیش از اسلام را مطالعه کردم و در سال جدید نیز قصد دارم آثاری را درباره مساله آزادی در مذهب شیعه و سنی بخوانم.
صاحب کتاب «مجموعه مقالات شریعت، عرف و عقلانیت» اظهار کرد: درباره تاریخ عرب پیش از اسلام بخش جاهلی کتاب «تاریخ ادبی عرب در پیش از اسلام» نوشته «شوقی ضیف» با ترجمه علیرضا ذکاوتی که از سوی انتشارات امیرکبیر را خواندم. مطالعه این کتاب به دلیل پیشبرد کار یکی از تالیفاتم بود.
میبدی در بیان ویژگیهای کتاب «تاریخ ادب عربی در پیش از اسلام» گفت: این اثر به خوانندگان کمک میکند تا واژههای قرآنی را به خوبی درک کنند. همانطور که میدانید برای فهم واژههای عربی قرآن باید ادبیات عرب را به خوبی دانست و به آن احاطه داشت، همچنین این اثر به خوانندگان این مدد را میرساند که قرآن و مفاهیم آن را تفسیر کنند. «ضیف» در این اثر خود اعراب را به دو بخش عرب جنوبی و عرب شمال تقسیم کرده و این تحلیل را به خوانندگان داده است که قرآن در کدام بخش از سرزمین اعراب نازل شده است.
فاضلمیبدی با اشاره به اینکه، «شوقی ضیف» یکی از مهمترین محققان مصری بهشمار میآید گفت: وی در برخی از آثار خود به بررسی شعر در تاریخ عرب پیش از جاهلیت نیز تحقیقاتی را به انجام رسانده است.
وی ادامه داد: مصریها اقدامات بسیار مهمیدرباره نقد ادبیات عرب در دانشگاه های خود به انجام رسانده و کرسیهای تدریس فراوانی برای این رشته را ایجاد کردند که یمی از مدرسان و محققان این حوزه «شوقی ضیف» است. ضیف دهها جلد کتاب درباره تاریخ اعراب نوشته است.
این پژوهشگر ادامه داد: در سال جدید بنا دارم، کار تالیف کتابی درباره مساله آزادی را به اتمام برسانم. بیشتر تمرکزم در سال جدید تفکر و مطالعه درباره «مساله آزادی در مذهب شیعه و سُنی» است. قصد دارم در سال جدید مقالات بسیاری را در اینباره بخوانم. و این پروژه را واکاوی کنم که تاریخ تکفیر در اسلام چه اثری بر آزادی اندیشه در مذاهب شیعه و سُنی میگذارد.
نظر شما