کتاب «کشتی توفانزده» اثر فرهاد کشوری از سوی نشر چشمه منتشر شد.
در پشت جلد این کتاب آمده است: «کشتی توفانزده داستانی است در دو زمان. داستانی که در یک جزیره میگذرد و آدمهایی که انگار هرچه میکنند نمیتوانند از این مکان خلاص شوند. مهندسان و کارگرانی که پی طلبشان در جزیره گیر کردهاند. رمان فصلهایی کوتاه و روایتی پر ضرباهنگ دارد. مدام اتفاقهای تازه روی میدهد و مشخص نیست که چه کسی در این بلبشو صادق است. هر کدام از شخصیتها با اضطرابی روبهرویند که ریشه در یک گذشته نه چندان دور دارد. آیا جزیره آنها را چنین بیتاب کرده است؟ آیا وهمی در فضا وجود دارد که از سالیانی دور میآید و جان و تنشان را تسخیر میکند؟ فرهاد کشوری (متولد ۱۳۲۸) در این رمان هم مانند دیگر رمانهایش تکهای از تاریخ را پیش کشیده و با زمان معاصر گره زده است. این ترکیب خاص اوست که باعث شده این رمان خوانندهی خود را درگیر کند و هر دو قصه را با هم پیش ببرد تا دریابد این جزیره چرا آدمها را رها نمیکند...»
کشوری در این رمان به بیان مشکلات کارگران قراردادی که در برخی از مناطق نفتی و جزایر جنوبی به دور از خانواده خود زندگی میکنند اشاره کرده است.
در بخش از این کتاب میخوانیم: «موسایی گفت: دوستان! باید کمی صبور باشیم و دست در دست هم این کار را هرچه زودتر تمام کنیم. مهندس هم قول میدهند در اسرع وقت طلبمان را بدهند. بهرامی سر خم کرد جلو و رو به موسایی که روی صندلی سوم طرف چپش نشسته بود، گفت: از بس دست به دست هم دادیم دستهامان درد گرفته. یکبار هم مهندس دست بکند تو جیب مبارک.»
فرهاد کشوری متولد سال ۱۳۲۸ در شهرک شرکت نفتی میانکوهِ آغاجاری و فارغالتحصیل کارشناسی علوم تربیتی است. نخستین کتاب کشوری «بچه آهوی شجاع» است که در سال ۱۳۵۵ منتشر شد و به ژانر ادبیات کودکان تعلق دارد. از دیگر کارهای او مجموعه داستانهای «بوی خوش آویشن»،نشر فردا، ۱۳۷۲، «دایرهها»، نشر دورود، ۱۳۸۲، «گره کور»، نشر ققنوس، ۱۳۸۳ و رمانهای «شب طولانی موسا»، انتشارات ققنوس، ۱۳۸۲، «کی ما را داد به باخت»، انتشارات نیلوفر، ۱۳۸۴، و رمانهای«آخرین سفر زرتشت»، ققنوس، ۱۳۸۶، «مردگان جزیره موریس»، نشر زاوش، پاییز ۱۳۹۱ و «سرود مردگان»،نشر زاوش، زمستان ۱۳۹۲ است.
کتاب «کشتی توفانزده» در ۱۶۰ صفحه، شمارگان یک هزار نسخه و با قیمت ۱۱ هزار تومان از سوی نشر چشمه روانه بازار شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این کتاب به لینک زیر مراجعه کنید:
نظر شما