غلامرضا طباطباییمجد، مصحح و پژوهشگر تاریخ کتاب «والیان آذربایجان بین دو انقلاب» را در دست تالیف دارد. وی در این اثر تلاش میکند به برخی گزینشها در انتخاب والیان و استانداران آذربایجان پاسخ دهد.
وی درباره محتوای کتاب «تجاربالسلف» افزود: این کتاب در قرن هشتم هجری نوشته شده و خلاصه کتاب تاریخ «الفخری» ابنطقطقی است و مطالبی نظیر انتخاب خلیفه بعد از رحلت پیامبر(ص)، شرح حال خلفا، وزراء و مسایل تاریخی مربوط به این دورهها تا قرن هشتم هجری را در برمیگیرد.
این مصحح ادامه داد: کتاب دیگری با عنوان «آواز قو: خیال و خاطره» را در دست نگارش داشتم که نوعی شرح حال و اتوبیوگرافی خودم است و قرار بود که در سه جلد 300 صفحهای تنظیم و تالیف شود.
طباطباییمجد اظهار کرد: این کتاب شرح حال 30 سال نیمه نخست زندگیام یعنی از سال 1328 تا 1357 است و این شرح حال، بهانهای برای بیان و شرح وقایع تاریخی-اجتماعی تبریز در طول این سالهاست که به دلایلی تا کنون موفق به دریافت مجوز نشده است.
وی بیان کرد: پس از اینکه کتاب در 800 صفحه نوشته شد برای دریافت مجوز به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سپرده شد اما موفق به دریافت مجوز نشد. سپس تصمیم گرفتم که این خاطرات را در یک جلد و با تصحیح اشکالاتی که گرفته شده، تدوین و برای انتشار آماده کنم.
این پژوهشگر تاریخ عنوان کرد: خاطراتم از سال 1328 تا 1357 شرححال صرف نیست و در خلال این خاطرات مسائل مردمشناسی، جامعهشناسی، باستانشناسی، تاریخ، فرهنگ و هنر تبریز به ترتیب توالی تاریخی مطرح میشود؛ اینکه چه اتفاقاتی در این دوره 30 ساله در تبریز افتاد و این رویدادها تا چه اندازه به تهران و کل ایران مربوط بوده و چه تاثیراتی بر جای گذاشت؟ ضمن اینکه نسلی که هم عصر من بود خاطرات مشترکی دارند بنابراین تلاش کردم تا همگام با تحولات تبریز در طول سالهایی که اشاره شد، خاطراتم را بنویسم.
وی درباره موضوعات خاطراتی که هنوز به نگارش درنیامده، گفت: مرحله دوم این خاطرات نیز سالهای 1357-1388 را پوشش میدهد و به همین ترتیب، ادامه همان بحث و اوضاع تبریز را شامل میشود. عمده مباحث کتاب مسائل، اوضاع و احوال تبریز در بحبوحه انقلاب اسلامی است و اینکه اساسا چرا انقلاب رخ داد در این خاطرات شرح داده میشود.
این مصصح اظهار کرد: در کنار گردآوری خاطراتم، تالیف «والیان آذربایجان بین دو انقلاب» را آغاز کردهام که در این اثر به بررسی والیان و استانداران آذربایجان طی دو انقلاب مشروطه و انقلاب اسلامی پرداخته و در آن شرح میدهم که چرا والیان این خطه از میان نظامیان انتخاب میشد و این شرایط به ویژه پس از غائله فرقه دموکرات تشدید شد؟
طباطباییمجد عنوان کرد: به تازگی انتشارات نگاه، کتاب «زندگی و روزگار حکیم نظامی گنجوی» تالیف محمدامین رسولزاده را که بنده ترجمه کردم، چاپ کرده است. رسولزاده از نامداران سیاسی و فرهنگی است و یکی از چهرههای مهم پس از انقلاب اکتبر روسیه به شمار میآید. کتاب حاضر با افزودههای بسیار به زبان پارسی برگردانده شده و میتواند از روزگار و عمر نظامی گنجوی اطلاعات مفیدی را ارائه دهد.
نظر شما