شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۲
ناشران دانشگاهی به بازیگران جدید تولید علم توجه کنند

مجیدرضا زروئی نصرآباد، مدیرمسئول انتشارات «فدک ایساتیس» با اشاره به اهداف جدید این مجموعه نشر دانشگاهی گفت: براساس شواهد چند سال گذشته، دانشگاه مکان انحصاری تولید علم نیست و بازیگران جدیدی از‌ جمله واحدهای تحقیق و توسعه شرکت‌ها و صنایع در تولید علم نقش دارند.

مجیدرضا زروئی نصرآباد، مدیرمسئول انتشارات «فدک ایساتیس» در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره وضعیت نشر کتاب تخصصی و دانشگاهی اظهار کرد: مجموعه «فدک‌ ایساتیس» در دوره جدید فعالیت خود با تمرکز بر شناسایی خلأ کتاب‌های کاربردی در رشته‌های تخصصی فنی و مهندسی، انتشار منابع علوم کاربردی برای صنعت و صنعتگران را سرلوحه کار خود قرار داده است علاوه بر این نیازسنجی جامعه مهندسی کشور از دیگر اهداف این مجموعه است.   
 
وی با اشاره به بهره‌گیری انتشارات از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها افزود: ساماندهی و یکپارچه‌سازی فعالیت‌ها به پشتوانه راه‌اندازی اتاق فکر، چاپ کتاب‌های مرجع و کاربردی برای دو حوزه مهم صنعت و دانشگاه، با استفاده از ظرفیت نویسندگان، محققان و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی صورت گرفته است. راه‌اندازی نشریات تخصصی به همت اعضای تیم‌های تحقیقاتی و علمی برای تقویت زیرساخت‌های نشر تخصصی از جمله برنامه‌های مجموعه فدک ایساتیس برای ارتقای مستمر کمیت و کیفیت فعالیت‌های پژوهشی در دستور کار قرار گرفته است.
 
زروئی نصرآباد با تأکید بر اهمیت بِرَندسازی در حوزه نشر افزود: مسئله‌محوری و نیازسنجی و تولید محتوای قوی از شاخص‌هایی ضروری در حوزه صعنت نشر تخصصی است. کتاب با استاندارد‌های مطلوب نشر کمتر تولید شده است و به عبارت دیگر کتابی که با سرعت یکی دوماهه ترجمه و عرضه می‌شود به‌طور طبیعی از بسیاری از مفاهیم اصلی جا می‌ماند. نمونه آن، چاپ کتابی است که حتی عنوان آن هم اشتباه ترجمه شده و برداشت کاملا متفاوتی را در ذهن مخاطب ایجاد می‌‌کند. برعکس منابعی هم منتشر شده‌اند که به چاپ پانزدهم رسیده است.
 
مدیر انتشارات «فدک ایساتیس» با اشاره به ادعای اخیر برخی مبنی بر ریزش کتابخوان‌ها و کاهش تولید کتاب گفت: هرچند شرایط رکود اقتصادی در سال‌های اخیر حوزه فرهنگ به‌ویژه صنعت نشر کتاب را متاثر کرده اما در حال حاضر شاهد گشایش در این زمینه هستیم و مشتریان این محصول همچنان کتاب می‌خرند و مطالعه می‌کنند؛ در عین حال با مقوله کاهش شمارگان و افزایش عناوین روبه‌رو هستیم، شاید یکی از دلایل کاهش شمارگان و افزایش عناوین تخصصی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها