جمعه ۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۱
رحماندوست: «جشنواره ادبیات کودک شیراز» سرآغاز ترویج قصه‌گویی در خانواده‌ها است

مراسم اختتامیه دومین «جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز» با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. مصطفی رحماندوست در این مراسم اظهار کرد: ادبیات عامیانه شیراز و فارس زبانزد است و راه‌اندازی این جشنواره سرآغازی بر ترویج قصه‌گویی در خانواده‌ها محسوب مي شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی ادبیات کودک و نوجوان شیراز با حضور بهزاد مریدی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، بهاره شفیعی سروستانی، معاون فرهنگی هنری اداره کل ارشاد اسلامی فارس، احمد اکبرپور، دبیر علمی جشنواره، ساسان قرمزی، دبیر اجرایی جشنواره، مصطفی رحماندوست و جمعی از نویسندگان و شاعران با همکاری موسسه فرهنگی هنری پارسیان کارآفرین عصر پنج‌شنبه (6 خرداد 95) در تالار بین‌المللی حافظ شیراز برگزار شد.
 
در این مراسم بهزاد مریدی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به اهمیت و توجه به موضوع ادبیات کودک پرداخت. سپس بهاره شفیعی سروستانی، معاون فرهنگی هنری اداره کل ارشاد اسلامی فارس به لزوم برگزاری جشنواره‌های ادبیات تاکید کرد و گفت: برگزاری چنین جشنواره‌هایی می‌تواند ادبیات کودک را مطرح کند و نقش موثری در رشد و گسترش آن داشته باشد.
 
شفیعی سروستانی در ادامه به تعداد آثار رسیده به جشنواره ادبیات کودک شیراز اشاره کرد و افزود: فراخوان جشنواره نیمه آذرماه ۹۴ منتشر شد و در مجموع ٧٠٠ اثر در بخش داستان، ١٥ کتاب در بخش تصویرگری و ٢٤٠ اثر در زمینه شعر به دبیرخانه ارسال شد. پس از انجام داوری، در بخش داستان چاپ نشده ٦٥ اثر، داستان چاپ شده ٢٠ اثر، شعر چاپ نشده ٨٠ اثر و شعر چاپ شده ١١ اثر به مرحله نهایی داوری رسید.
 
شیراز ریشه‌های ادبی قوی‌ دارد
مصطفی رحماندوست، نیز در این مراسم به برگزاری جشنواره‌های مختلف ادبی در استان‌های مختلف کشور تاکید کرد و گفت: جشنواره‌ها و رویدادهای مرتبط با ادبیات کودک و نوجوان بسیاری در تهران اجرا می‌شود، اما باید تلاش کنیم این‌گونه فعالیت‌‌ها به سوی شهرهای دیگری مانند شیراز که ریشه‌های ادبی قوی‌تری دارند، نیز حرکت کند.
 
شاعر «صد دانه یاقوت» ادامه داد: راه اندازی جشنواره ملی ادبیات کودک در شیراز سرآغازی بر ترویج قصه‌گویی در خانواده‌ها است. ادبیات عامیانه شیراز و فارس زبانزد است و این ادبیات بومی موجب غنا بخشیدن به آثار نویسنگان این ناحیه می‌شود.
 
به گفته رحماندوست، با توجه به پیشینه ادبیات کودک در شیراز ارسال ۷۰۰ اثر به دومین جشنواره ملی ادبیات کودک شیراز بسیار کم است و شایسته است مسئولان این جشنواره در دوره‌های بعدی شرایطی فراهم کنند که امکان مشارکت آثار بیشتری فراهم شود.
 
این شاعر و نویسنده کودک و نوجوان در ادامه به آمار پایین کتابخوانی در کشور اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین جشنواره‌هایی سبب افزایش توجه به ادبیات کودک می‌شود اما در افزایش سطح مطالعه تاثیری ندارد. برای این کار همه نهادهای مربوطه اعم از صدا و سیما باید تلاش کنند. همچنین باید به نقش قصه‌خوانی از دوران پیش از تولد کودک در افزایش کتابخوانی توجه کرد.
 
در ادامه مراسم بیانیه هیات داوران از سوی احمد اکبرپور، دبیر علمی جشنواره قرائت و اسامی برگزیدگان به شرح ذیل اعلام شد.
 
داستان چاپ نشده 18 سال به بالا
رتبه اول: «داستان تهران» نوشته مهدی باتقوا از اصفهان          
رتبه دوم: «ترن پیر» نوشته لیلا برزگر از شیراز    
رتبه سوم: «آبی» نوشته فرخنده رضاپور از گرگان
آثار تقدیری این بخش عبارت بودند از: «دیگ سرو ته» نوشته مطهره قویدل از سیستان و بلوچستان و «دست و هورای بلند» نوشته بهمن پگاه راد از شیراز    
 
داستان چاپ نشده 12 تا 18 سال
رتبه اول: «شپش خر است» نوشته بهار اصفهانی از بابل            
رتبه دوم: «کلاغ و خانه‌اش» نوشته رضا منصوری از قوچان
رتبه سوم: «تغییر» نوشته محسن محمدی از قوچان
اثر تقدیری این بخش «دریا اسم کوچک بابای من» نوشته شیما شهیدزاده از کرمان بود.
         
داستان چاپ شده 12 تا 18 سال
نفر برگزیده: «فکر و بکر خنگالو» نوشته ملیکا گلی از مشهد
 
داستان چاپ شده 18 سال به بالا
رتبه اول: «متولد محله سه انگشتی‌ها» نوشته زهرا فرشاد از شیراز        
رتبه دوم: «دنیا بدون درخت» نوشته محمد گودرزی از دهریزی
هیچکدام از آثار، شایسته رتبه سوم شناخته نشدند.
 
تصویرگری
رتبه اول: « هیچ کس که کسی نبود» حسن عامه‌کن از تهران    
رتبه دوم: نگین احتسابیان از تهران
رتبه سوم: نازنین عباسی از تهران
اثر تقدیری این بخش «شاهنامه» سعید خالقی از تهران
 
شعر چاپ نشده 18 سال به بالا
رتبه اول: سیده نرگس میر فیضی از تهران        
رتبه دوم: دادیار حامدی از ساری
رتبه سوم: میترا یگانه از شیراز
 
شعر چاپ نشده 12 تا 18 سال
اثر برگزیده: فاطمه فرزانه از خرامه       
 
شعر چاپ شده 18 سال به بالا
رتبه اول: منیره هاشمی از مشهد          
رتبه دوم: زهرا داوری از خراسان شمالی
رتبه سوم: خاتون حسنی از قزوین
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها