در این دیدار، رئیس کتابخانه ملی چین، با اشاره به سابقه طولانی رابطه ایران و چین از طریق جاده ابریشم تاکنون ابراز امیدواری کرد که روابط دو کتابخانه ملی هم بیش از پیش توسعه یابد.
هان یونگ جین با بیان اینکه کتابخانه ملی چین در سال ۱۹۰۹ تأسیس شده است، گفت: مساحت این کتابخانه حدود ۲۸۰ هزار مترمربع است و همزمان هم کتابخانه و هم مخزن نسخ خطی چین است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۵ میلیون آیتم شامل کتاب، نسخ خطی و سایر منابع در کتابخانه ملی چین موجود است، گفت: ۱۲ هزار ترابایت حجم کتابخانه دیجیتال ماست و سال گذشته بیش از پنج میلیون نفر از این کتابخانه بازدید کردهاند.
رئیس کتابخانه ملی چین با اشاره به برگزاری نمایشگاه «چین زیبا» در ابتدای سال میلادی جاری در کتابخانه ملی ایران، اظهار داشت: هدف ما از برگزاری این نمایشگاه آشنا کردن مردم ایران با چین بود و امروز هم خوشحالم که میزبان نمایشگاه ایران زیبا هستیم و امیدواریم این نمایشگاه پنجرهای برای آشنایی مردم چین با ایران باشد.
هان یونگ جین در ادامه «راهبرد توسعه راه ابریشم» را مطرح کرد و گفت: ایران و چین در بررسی، حفاظت و تحقیق در خصوص آثار جاده ابریشم باید همکاری کنند.
رئیس کتابخانه ملی چین در بخش پایانی سخنانش پیشنهادهایی را برای همکاری با کتابخانه ملی ایران مطرح کرد.
«تبادل منابع بر مبنای اعتماد متقابل و همکاری درازمدت»، «حفظ و نگهداری نسخ خطی و اسناد»، «برپایی، ایجاد و به اشتراک گذاشتن منابع الکترونیک در راستای معرفی دو تمدن ایران و چین به جهانیان» و «همکاری در زمینه دیجیتالسازی منابع» پیشنهادات هان یونگ چین به صالحی امیری بود.
سیاست دولت روحانی، گسترش روابط راهبردی با چین است
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران که مشاور رئیس جمهوری نیز هست، در این دیدار همچنین با بیان اینکه «سیاست دولت دکتر روحانی گسترش روابط راهبردی با چین است»، تأکید کرد: تمایل داریم برای همکاریهای مشترک با چین وارد فضای عملیاتی شویم.
صالحی امیری تصریح کرد: ایران بهعنوان یکی از کشورهای مهم جاده ابریشم بخشهای مهمی از اسناد این مسیر را در اختیار دارد و مایل است بهمنظور آشنایی بیشتر ملتها، اجلاس روسای کتابخانههای ملی جاده ابریشم بهعنوان یک ارزش تاریخی را برگزار کند.
وی همچنین از کتابخانهها بهعنوان مرکز تجارب فرهنگی و تمدنی ملتها نام برد و گفت که حفظ و حراست از چنین مراکزی در زمره وظایف مهم همه کشورها و دولتها است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد که منابع و اسناد از اهمیت بسزایی برخوردارند و علاوه بر آنکه آنها نشاندهنده سیر تحول تاریخی کشورها هستند، بیانگر تداوم حیات ملتها نیز محسوب میشوند.
وی با تشکر از طرف چینی بهمنظور برگزاری نمایشگاه «ایران زیبا» در محل کتابخانه ملی شهر پکن، از علاقهمندی خود برای گسترش همکاریها میان کتابخانههای ملی دو کشور خبر داد.
مشاور رئیسجمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد: کتابخانه ملی ایران آماده است در بخشهای مختلف از جمله دیجیتالسازی منابع و تبادل اسناد و منابع با طرف چینی همکاری کند و البته مایل است در بخش فناوری دیجیتالسازی، از تجارب کارشناسان فرهنگی این کشور نیز بهرهمند شود.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشورمان همچنین پیشنهاد کرد که با برگزاری نمایشگاههای مشترک و هفتههای فرهنگی، ظرفیتهای فرهنگی دو کشور هر چه بیشتر به مردم ایران و چین معرفی شود.
وی همچنین ادغام آرشیو ملی در کتابخانه ملی، تشکیل مجمع کتابخانههای بزرگ ایران و تأسیس اندیشگاه را سه تجربه موفق سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران عنوان کرد.
رئیس کتابخانه ملی چین، در پایان با ابراز تمایل برای استفاده از تجارب طرف ایرانی خود، یادآور شد: کتابخانهها مرکز تجمیع تجارب فرهنگی و تمدنی ملتها هستند و کتابخانههای ملی در تعامل با یکدیگر برای ایجاد فرصتهایی برای آموختن از یکدیگر تلاش خواهند کرد.
نظر شما