شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۰
بررسی «فرانظریه روابط بین‌الملل اسلامی» در جدیدترین شماره «خردنامه همشهری»/ تفاوت‌شناسی فلسفه و حکمت از دیدگاه اعوانی

یکصد و پنجاه و ششمین شماره‌ «خردنامه همشهری» با پرونده‌ «ژورنالیسم اندیشه» و معرفی کتاب «فرانظریه روابط بین‌الملل اسلامی» منتشر شد. خوانندگان در این شماره از مجله می‌توانند تفاوت‌شناسی فلسفه و حکمت از منظر دکتر غلامرضا اعوانی را مطالعه کنند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یکصد و پنجاه و ششمین شماره از مجله «خردنامه همشهری» با سردبیری محمد عبداللهی به روی گیشه روزنامه‌فروشی‌ها رفت. «ژورنالیسم اندیشه»، «خط کشی انقلاب در بزرگراه جمهوری» و «پرده نشین» پرونده‌های این شماره از مجله است.

خوانندگان در بخش «کتاب ماندگار» با کتاب سید جلال دهقانی فیروزآبادی، استاد تمام گروه روابط بین‌الملل دانشگاه علامه طباطبایی با عنوان «فرانظریه روابط بین‌الملل اسلامی» آشنا می‌شوند. دست‌اندرکاران مجله «خردنامه همشهری» با برگزاری نشستی با حضور محمدباقر خرمشاد و محمدرضا دهشیری به بررسی بومی‌سازی علم و جایگاه کتاب دهقانی فیروز آبادی در این مسیر پرداخته‌ و مشروح گزارش آن را در این شماره منعکس کرده‌اند.

بخش «مناظره» از دیگر بخش‌های این مجله است. در این بخش، «خردنامه» بر آن شده تا مناظره‌های فکری مهم در فضای علمی کشور را که همواره از دید علاقه‌مندان دور بوده به صورت تفضیلی منتشر کند. در این قسمت دو مناظره مهم به صورت مشروح منتشر شده است. مناظره حجج‌الاسلام رهدار و موسویان با موضوع «نقش و جایگاه مردم در الگوی مطلوب حکومت داری اسلام» و مناظره مجتهد شبستری و حجت‌الاسلام قائمی‌نیا با موضوع «بررسی روش هرمنوتیک در تفسیر قرآن کریم» دو مناظره‌ای هستند که خوانندگان می‌توانند به مطالعه آن بپردازند.
 
در قسمت «مصاحبه ماه»، خردنامه به سراغ متفکر برجسته غلامرضا اعوانی از چهره‌های ماندگار و سرشناس فلسفه در ایران رفته است. در این مصاحبه تفضیلی اعوانی ضمن تفاوت‌شناسی فلسفه و حکمت به نقش ایران در اشاعه فلسفه در شرق و غرب عالم پرداخته و آن را تشریح کرده است.

در بخش «باشگاه نویسندگان» بیژن عبدالکریمی به پرونده شماره قبل خردنامه واکنش نشان داده و به انتقاد تند از اثر متاخر موسی نجفی که در بخش «کتاب ماندگار» شماره قبل مورد مداقه قرار گرفته بود پرداخته است، البته عبدالکریمی از رهگذر نقد به اثر نجفی، رویکرد اسلامی‌سازی علوم را نیز در یادداشت خود مورد حمله جدی خود قرار داده است. حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضا غلامی، رئیس کنگره علوم انسانی اسلامی نیز به این یادداشت واکنش نشان داده و طی یادداشتی که آن نیز در بخش باشگاه نویسندگان درج شده است به انتقاد از عبدالکریمی پرداخته است.
 
در بخش «باشگاه ترجمه» نیز مصاحبه و یادداشت‌هایی برای مخاطبان تهیه شده است. مصاحبه‌ای با «الکساندر دوگین» اندیشمند روسی در کنار ترجمه‌ای از «نوام چامسکی» از جمله مطالب این بخش است. همچنین ترجمه‌ای از «جی تینگ یانگ» با عنوان «واکاوی پوپولیسم در انتخابات‌های آتی آمریکا» که در شناخت وضعیت کنونی انتخابات آمریکا و چرایی اقبال به «ترامپ» کمک تحلیلی به خوانندگان می‌کند از جمله مطالب مهم این بخش است. در این بخش حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه به نقد یکی از یادداشت‌های ترجمه‌ای که تلاش دارد نفی رابطه ایمان و سیاست را اثبات کند، پرداخته است.

از پرونده‌های مهم این شماره مجله علوم انسانی خردنامه پرونده «خط کشی انقلاب در بزرگراه جمهوری» است که به بررسی دیالکتیک ارزش‌های انقلاب اسلامی و الزامات جمهوری اسلامی پرداخته است. در این پرونده علیرضا پیروزمند، احمد رهدار، حسن بنیانیان، عباس سلیمی نمین، محمد علی میرزایی، مهدی امیدی، محمد جواد توکلی، حسین حسنی و … دیدگاه خود را در این‌باره طرح کرده‌اند. دو پرونده «ژورنالیسم اندیشه» که تأملی درباره نسبت رسانه و اندیشه دارد و پرونده «پرده نشین» که در حوزه سبک زندگی به دنبال الگوی مطلوب حضور زن در اجتماع می‌پردازد، از دیگر پرونده‌های این شماره مجله است.
 
خردنامه همشهری به سردبیری محمد عبداللهی و شورای سردبیری محمدرضا یل، جعفر حسن‌خانی و پیمان فراهانی در ۲۶۰ صفحه تهیه شده است. علاقه‌مندان می‌توانند این مجله را به بهای  12 هزار تومان از کیوسک‌های مطبوعاتی تهیه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها