جمعه ۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
مفهوم «شرح صدر در قرآن و روایات» در کتاب بررسی شد

کتاب «شرح صدر در قرآن و روایات» تالیف زهرا سادات میری از سوی انتشارات «بیکران دانش» روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب «شرح صدر در قرآن و روایات» در 6 بخش با عنوان‌های «شرح صدر از نظر معانی و مفهوم»، «اقسام و جایگاه شرح صدر»، «راه‌های دستیابی به شرح صدر»، «موانع ایجاد شرح صدر»، «آثار و نشانه‌های ایجاد شرح صدر» و «شرح صدر از دیدگاه فریقین» به قلم زهرا سادات میری از سوی انتشارات «بیکران دانش» به بازار نشر عرضه شده است.
 
در بخشی از مقدمه کتاب می‌خوانیم: «مطالعه پیرامون شرح صدر نشان می‌دهد که این سعه وجودی به وسیله هدایت ویژه الهی بهره کسانی می‌شود که اوامر الهیه را اطاعت کرده و در مسیر اعتقادات حقه و اعمال صالح قدم برداشته‌اند. در نتیجه آن‌ها دارای نورانیت درونی می‌گردند و هر مقدار علوم و معارف الهی به سوی آن سرازیر گردد، پر نشده و گنجایش بیش از آن را دارند و در بعد عملی نیز تحمل هرگونه سختی و مشکلات را دارند که با آن توان تشخیص حق از باطل را داشته و در پرتو آن به آسانی اعمال نیک را انجام می‌دهند. هر مسلمانی باید با شرح صدر سایر افراد مخصوصا مسلمانان دیگر را تحمل کند و همچنین با سایر ادیان آسمانی نیز به‌طور مسالمت‌آمیز و صبر و رقت رفتار کند و با استعانت و پیروی از پیامبر اعظم (ص) و اهل بیت (ع) از سعه صدر برخوردار شود.»
 
نویسنده در بخش نخست به موضوعاتی مانند «معنای صدر»، «ضیق صدر»، «قساوت قلب»، «تواضع»،‌ «سکینه»، «استقامت»، «صبر و بردباری» و «طمانینه» پرداخته و در بخش دوم به «اقسام شرح صدر» و «جایگاه شرح صدر در روایات» اشاره کرده است.
 
بخش سوم به «راه‌های علمی دستیابی به شرح صدر» و «راه‌های عملی دستیابی به شرح صدر» اختصاص دارد. خوانندگان کتاب در بخش چهارم نیز با مباحثی مانند «عوامل موثر در ضیق صدر»، «خودبینی و خودپرستی»، «راه تشخیص ضیق صدر» و «عوامل موثر در قساوت قلب» آشنا می‌شوند.
 
در بخش پنجم کتاب حاضر «آثار ایجاد شرح صدر»، «آثار فردی شرح صدر در آیات و روایات»، «آثار اجتماعی شرح صدر در آیات و روایات» و ‌«نشانه‌های ایجاد شرح صدر در آیات و روایات» و در فصل ششم «مفهوم شرح صدر در آیات و روایات»، «شرح صدر پیامبر از دیدگاه فریقین» و «تعارض و تناقض با آیات و منافات با جنبه عصمت» بررسی شده است.
 
در صفحه 149 کتاب درباره «نشانه‌های ایجاد شرح صدر در آیات و روایات» آمده است: «سعه صدر در صفات و رفتار خاصی نمود پیدا می‌کند. افرادی که دارای آن صفات و نمودها باشند، سعه صدر آنان مشخص می‌شود و اگر مخالف آن صفات و رفتار را بروز دادند «ضیق صدر» و یا کم ظرفیتی آنان معلوم می‌گردد. نمودهای «سعه صدر» بسیارند. نکته‌ای که هست این است که سخن از اصول اخلاقی به میان نمی‌آید، مگر به دو هدف: یکی شناخت که متضمن عوامل ایجادکننده و بازدارنده است و تاثیر آن بر عملکرد انسان است. دیگری عمل به آن اصل که منجر به تغییر رفتار و حرکت می‌شود. در نهایت باید تاثیر آن‌‌را ارزیابی کرده و برای این ارزیابی باید از معیارهایی که قابلیت سنجش آن اصل را دارد، بهره برد.»
 
چاپ نخست کتاب «شرح صدر در قرآن و روایات» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 256 صفحه، به بهای 13 هزار و 800  تومان از سوی انتشارات «بیکران دانش» منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها