کتاب «ندای سلامت صفراوی مزاجها با گیاهان دارویی» را انتشارات «شبنم باران» به بازار نشر عرضه کرده است.
این کتاب از سوی انتشارات «شبنم باران» در سه فصل «منظور از مزاج صفراوی چیست؟»، «بیماریها و خوراکیهای سازگار و ناسازگار مزاج صفراوی» و «گیاهان مناسب مزاج صفراوی» تدوین شده است.
در نخستین فصل کتاب در معرفی مزاج آمده است: «برآیند اثر مجموعه عناصر و ارکان مادی نظام هستی در یک شیء گیاه، غذا، حیوان و انسان را مزاج آن مینامیم. برخی از حکما نقش رفتارها را در پیدایش مزاج دخیل میدانند و برخی دیگر نیز نقش پندارها را تحت عنوان عوامل نفسانی (غم و شادی که موجب بروز سودا و صفرا) در بروز مزاج مطرح میسازند-امابهطور مشخص یک عنوان برجسته را برای عوامل و عناصر معنوی (غذای حرام و حلال و یا نیت پلید و خیر در بروز مزاج) در شکلگیری مزاج قرار ندادهاند.»
در تعریف مزاج از دیدگاه طب اسلامی آمده است: «از دیدگاه طب اسلامی عناصر معنوی (مثبت و معنوی) مانند نیت خالص، حلیت، روح تعاون، عطوفت و بخشش، رفتار بدون یاد خدا، خشونت، دعا، نام و یادخدا و احساس مهربانی در شکلگیری مزاج موثر دانسته شده است.»
در ادامه این فصل درباره مزاج صفراوی میخوانیم: «صفراء در لغت به معنای زردی است و در اصطلاح ترشحات زردرنگ کبد، را گویند، صفرا گرم و خشک است و موا غذایی صفرازا گرمای زیادی را در بدن تولید میکنند.»
در دومین فصل کتاب در مطلبی با عنوان توصیهها و تدابیر آمده است: «افراد صفراوی غالبا در اثر حجامت تعدیل مزاج یافته، رنگ و رویی به مراتب روشنتر از قبل خواهند داشت؛ اشتهای آنان با حجامت افزایش مییابد و در صورت تکرار حجامت فربه و چاق خواهند شد اما باید توجه داشت که صفرا، خلطی است که درصورت عدم رعایت تدابیر مربوطه، سریع و به کرات افزایش پیدا میکند و به جهت کم بودن حجم خون در گردش این افراد، تکرار زیاد حجامت همبرایشان مضر خواهد بود.»
در سومین فصل کتاب مولفان میوههای مناسب مزاج صفراوی را معرفی کردهاند. نام علمی: نام قدیمی انار یا نار در زبان یونانی نخستین بهمعنای سبکارداژیاست. از یونیکوس= کارتاژ و از کلمه گراتاتوم گرفته شده است.
مهمترین ترکیبات موجود شامل کربوهیدرات، قند، فیبر، چربی، پروتئین، تیامین(ویتامین ب1) ریبوفلامین(ویتامین ب2) نیاسین(ویتامین ب3) پانتونیک اسید (ویتامین ب5) اسید فولیک (ویتامین ب9) ویتامین C، کلسیم، آهن، منیزیم، روی، فسفر و پتاسیم است.
ازجمله خواص درمانی انار:
انار شیرین ادرار آور است.
ملین مزاج است.
آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادراری مفید است.
ترشح صفرا را زیاد میکند.
آب انار اسهال را برطرف میکند.
اگر آب انار با عسل مخلوط و هر روز چند قطره در بینی چکانده شود از رشد پولیپ در بینی جلوگیری خواهد شد. علاوه بر این انار خونساز و تصفیهکننده خون است. کبد را تقویت و یرقان را برطرف میکند برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است. انار رنگ صورت را شاداب و صدا را باز و گرفتگی صدا را باز میکند. گیلاس، زرشک، خیار، لیموترش، گلابی، گشنیز، خُرفه، انگور، کرفس، هندوانه، آلبالو از دیگر میوههای مناسب مزاج صفراوی است.
چاپ نخست کتاب «ندای سلامت صفراوی مزاجها با گیاهان دارویی» با شمارگان یکهزار نسخه در 118 صفحه، بهبهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات «شبنم باران» منتشر شده است.
نظر شما