ابراهیمی: برخی شعر اجتماعی را با شعر سیاسی اشتباه میگیرند/ مجموعه شعر «دیکتاتوری با چشمهای قهوهای» به چاپ دوم رسید
رویا ابراهیمی که در روزهای گذشته کتاب شعرش با عنوان «دیکتاتوری با چشمهای قهوهای» به چاپ دوم رسیده، گفت که به دلیل عدم تفکیک درست ژانرهای مختلف شعری، برخی دوستان شعر اجتماعی را با شعر سیاسی اشتباه میگیرند و همین موضوع باعث شده آثار ارزشمندی نتوانند در قالب کتاب منتشر شوند.
وی ادامه داد: در صورتیکه این مشکلات حل نشوند، در حوزه نشر به مشکلات زیادی برمیخوریم، چراکه بسیاری از شعرهای اجتماعی که تنها به نقد و بررسی رفتارهای شخصی ما انسانها میپردازند، برچسب سیاسی به خود میگیرند و برای چاپ آنها مجوزی صادر نمیشود. همین عدم تفکیک نیز در حوزه ترانه و شعر محاوره وجود دارد. مثلا خیلی از شعرهای محاوره با وجود اینکه قابلیت موزیک شدن ندارند، در حیطه ترانه طبقهبندی میشوند، در حالیکه هیچ الزامی به موزیک شدن و آمدن ملودی روی شعر محاوره نیست.
این مدرس دانشگاه با اشاره به مشکلاتی که برای چاپ کتابش اتفاق افتاده بود، اظهار کرد: در سال 94 بعد از 16 سال فعالیت در حوزه شعر و شاعری، تصمیم به چاپ نخستین کتابم گرفتم که به دلیل برخی مشکلات، چاپ آن به تعویق افتاده بود. در نخستین بازبینی انجام شده به دلیل برخی سختگیریها، بعضی از ابیات حذف شد، به همین دلیل تصمیم گرفتم تا با گذاشتن نقطهچین بهجای ابیات حذف شده، به خوانش کتاب کمک کنم تا خواننده فکر نکند که شاعر در سرودن شعرها ضعف داشته است.
ابراهیمی افزود: کتاب چاپ شد و خوشبختانه مخاطبان شعر استقبال بسیار خوبی از کتاب داشتند و در همان ماههای نخست، کتاب تمام شد، اما متاسفانه با تمام حمایتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوزی برای چاپ دوم کتاب صادر نشد، چراکه برخی نهادها شکایت کرده و خواستار حذف نقطهچنینها در شعرها شده بودند. بنابراین تصمیم گرفتم تا چاپ دوم را بدون نقطهچین منتشر کنم، اما با اینحال با دخالتهای خارج از وزارت ارشاد، باز هم کتاب اجازه عرضه در نمایشگاه کتاب تهران را پیدا نکرد.
وی در معرفی کتابش گفت: مجموعه شعر «دیکتاتوری با چشمهای قهوهای» در سال 94 با شمارگان یکهزار نسخه از سوی انتشارات شانی منتشر شد و در روزهای گذشته به چاپ دوم رسید. این مجموعه از قالبهای چهارپاره، غزل و چند مثنوی کوتاه تشکیل شده که حاصل 16 سال فعالیت من است.
این شاعر ادامه داد: نمیتوان گفت فضای کتاب صد در صد عاشقانه یا اجتماعی است، اما چیزی که به وضوح مشاهده میشود، این است که اجتماعی بودن شعرها بیش از عاشقانه بودن آن نمایان است. این کتاب حاصل تجربیات و مشاهدات من از دنیای پیرامونم است که آنها را در لباسی به اسم شعر، در معرض نمایش قرار دادهام.
ابراهیمی درباره آثار جدیدیش اظهار کرد: من از آن دسته شاعران کمکار و وسواسی هستم و شاید به همین دلیل باشد که کمتر دغدغهای برای چاپ کتاب داشتهام، اما انشالله مجموعهای از شعرهایم که همگی در قالب چهارپاره سروده شدهاند، در سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه خواهد شد. البته هنوز ناشری را برای انتشار این اشعار انتخاب نکردهام، اما اینکار بهزودی اتفاق خواهد افتاد.
رویا ابراهیمی، شاعر، ترانهسرا و مدرس دانشگاه، دهم خردادماه سال 1359 در تهران متولد شد و از سال 78 تاکنون در حوزه ادبیات، فعالیت میکند. در سوابق ادبی رویا ابراهیمی، مواردی مانند سابقه نویسندگی در رادیو و برگزیده شدن در جشنوارههای سراسری شعر زاگرس به چشم میخورد. او بعد از 16 سال فعالیت در ادبیات، از فروردین ماه سال 94 بهصورت حرفهای کار ترانهسرایی را آغاز کرد و در این مدت اندک توانست با خوانندگان زیادی همکاری داشته باشد.
نظرات