در پشت جلد این کتاب آمده است: «گفتم: فاضل اسپانیولی وقتی میخواست سوار قطار بشود و از ماکوندو به روستای زادگاهش در اسپانیا برود، بازرسان قطار میخواستند سه صندوق دستنوشتههایش را به واگن کالا ببرند. او سر فحش را به جانشان کشید و سرانجام موفق شد، صندوقهای دستنوشتههایش را با خودش به واگن مسافری ببرد. آخرین جملهاش قبل از حرکت قطار و پیش از آنکه در روستای زادگاهش ناامید شود، این بود:«روزی که قرار بشود بشری در کوپه درجه یک سفر کند، ادبیات در واگن کالا، دخل دنیا آمده است.»
پروانه گفت: دنیای بدون ادبیات قبرستان است.
گفتم: کتاب کالاست، اما منظور مارکز جدایی انسان و ادبیات است. این جدایی اگر روزی سر بگیرد دخل آدم را میآورد. در آن روز دیگر غریزه عشق حریف غریزهی مرگ نمیشود و دنیا قبرستان خواهد شد.»
فرهاد کشوری، متولد سال ۱۳۲۸ در شهرک شرکت نفتی میانکوهِ آغاجاری و فارغالتحصیل کارشناسی علوم تربیتی است. نخستین کتاب کشوری «بچه آهوی شجاع» است که در سال ۱۳۵۵ منتشر شد و به ژانر ادبیات کودکان تعلق دارد. از دیگر کارهای او مجموعه داستانهای «بوی خوش آویشن»نشر فردا ۱۳۷۲، «دایرهها» نشر دورود ۱۳۸۲، «گره کور» نشر ققنوس ۱۳۸۳ و رمانهای «شب طولانی موسا» انتشارات ققنوس ۱۳۸۲، «کی ما را داد به باخت» انتشارات نیلوفر ۱۳۸۴ و رمانهای «آخرین سفر زرتشت» انتشارات ققنوس ۱۳۸۶، «مردگان جزیره موریس» نشر زاوش پاییز ۱۳۹۱ و «سرود مردگان» نشر زاوش زمستان ۱۳۹۲ است.
کتاب «مریخی» نوشته فرهاد کشوری، با شمارگان یکهزار و 100 نسخه در 184 صفحه، به بهای 12 هزار و 500 تومان از سوی نشر نیماژ منتشر شده است.
نظر شما