هفتمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس گشایش یافت/1
صالحی: جریان مکتوب دفاع مقدس نیازمند نقد منصفانه است/ آیندهای درخشان پیش روی ناشران
سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین گشایش هفتمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس گفت: بیتردید امروزه این جریان مکتوب یکی از سبکهای مهم ادبیات کشورماست و برای هر جریان مهم و مقدسی نقدهای سازنده و منصفانه میتواند تعالیبخش باشد.
سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با تبریک عید غدیر خم و هفته دفاع مقدس گفت: حماسهسازان دفاع مقدس، پیروان حقیقی غدیر خم بودند. هفته دفاع مقدس برای ما هفته خاصی به شمار میآید که در مقابل نامگذاری هفتههای مختلف و متنوع در کشور، ذائقه و طعم ویژهای دارد که قابل مقایسه با هیچ هفتهای نیست زیرا هفته دفاع مقدس، هفته بازگشت به خودِ ملی و خودِ انقلاب اسلامی ایران است که در مدت هشت سال به نمایش گذاشته شد.
وی با بیان اینکه ملت ایران در این هشت سال نشان داد که چگونه میتوان به خودِ اجتماعی، متحد و آرمانی دست یافت، افزود: این دفاع مقدس بود که ارزشهای انسانی را پررنگ کرد. جنگها معمولا مفاهیم منفی چون کینه، مرگ، نفرت و ... را منتقل میکنند اما دفاع مقدس ما با واژههایی همراه است که طعم ملکوت دارند. جنگها معمولا سبب ایجاد شکاف اجتماعی در سطوح جامعه میشوند اما دفاع مقدس نمایی از انسجام اجتماعی و ملی بود که اقشار گوناگون جامعه را در کنار هم و در جریان یک رودخانه عظیم قرار داد و با یکدیگر همسو کرد. این اتفاق نادر نه فقط برای ایران، بلکه برای بشریت سودمند بود. جنگ تحمیلی که طولانیترین جنگ قرن بیستم بعد از جنگ ویتنام و آمریکا بود، سبب شکلگیری یک ملت شد. یعنی مسلمان و غیر مسلمان و اقوام مختلف برای نخستین بار در کنار یکدیگر از کشور دفاع کردند.
کتاب به کمک دفاع مقدس آمد
به گفته معاون فرهنگی وزارت ارشاد، کتاب یکی از نخستین رسانههایی بود که به کمک دفاع مقدس آمد. انتشار 10 هزار عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس رقم قابل توجهی است. آثار ادبی دفاع مقدس توانسته جایگاه خود را با عنوان یک ژانر و گونه ادبی مستقل بیابد. این ژانر قابلیت ترجمه شدن به سایر زبانها را دارد. ادبیات دفاع مقدس اکنون شجره طیبیه تنومندی در حوزههای مختلف داستان، رمان، شعر و پژوهش است.
وی با ابراز خوشبختی از رشد بخش تخصصی آثار دفاع مقدس در حوزههای پژوهش و دایرهالمعارفها تاکید کرد: وزارت ارشاد وظیفه خود میداند در حوزههای مختلفی چون برگزاری نمایشگاه کتاب، از این میراث گرانبها حمایت و حفاظت کند. در همین راستا در مدت یکسال گذشته بیش از 15 میلیارد ریال در حوزه فرهنگ مکتوب دفاع مقدس صرف شد که در واقع به سود اجتماعی جامعه ایران بود.
مجمع ناشران دفاع مقدس و آیندهای درخشان
صالحی ادامه داد: امیدوارم جریان مکتوب حوزه دفاع مقدس روند رو به رشد خود را ادامه دهد. بیتردید امروزه این جریان مکتوب یکی از سبکهای مهم ادبیات کشورماست و برای هر جریان مهم و مقدسی نقدهای سازنده و منصفانه میتواند تعالیبخش باشد. توجه ویژه به فرم و قالب ادبیات دفاع مقدس میتواند موضوع تحلیل و پژوهشهای مختلف باشد.
معاون فرهنگی وزارت ارشاد با اشاره به حضور ناشران حوزه دفاع مقدس در نمایشگاههای خارجی مانند فرانکفوت و مسکو و... گفت: این حرکتهای روبه رشد سبب افزایش ناشران دفاع مقدس تا 100 ناشر است. البته با شکلگیری جریانها و نهادهای صنفی چون مجمع ناشران دفاع مقدس، میتوان آینده درخشانی را پیش روی ناشران این حوزه دید.
نظر شما