پنجشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۰
اردلان: «نظم اشیاء» فوکو را بخوانید

حمیدرضا اردلان به علاقه‌مندان کتاب، مطالعه «نظم اشیاء» نوشته میشل فوکو و «فتوحات مکیه »ابن عربی را در تعطیلات پایان هفته پیشنهاد کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) دکتر حمیدرضا اردلان، موسیقی‌شناس و دارای مدرک دکترا در رشته مطالعات هنری با گرایش موسیقی تئاتر و فلسفه هنر، با اشاره به علاقه‌مندی شدیدش به مطالعه کتاب اظهار کرد: من به مطالعه کردن اعتیاد دارم. البته علاوه بر مطالعه کتاب‌ها در موضوعات مختلف به خواندن زبان هم اعتیاد دارم. هر چه کردم هم نتوانستم از دست این اعتیاد خلاص شوم. به‌ویژه مطالعه روی زبان‌های باستانی.

وی با تأکید بر شوقش به خواندن کتاب از ایام جوانی افزود: در دوره جوانی «فتوحات مکیه» و دیگر آثار ابن عربی را مطالعه می‌کردم، به علاقه‌مندان مطالعه هم خواندن این اثر را پیشنهاد می‌کنم. از میان شاگردانِ ابن عربی آثار «عین‌القضات» را مطالعه می‌کردم. آثار «احمد جامی» هم در آن دوره موردتوجه من بود. کتاب «گلشن راز» شیخ محمود شبستری هم جزو کتاب‌هایی بود که مطالعه می‌کردم و به آن علاقه‌مندم.

اردلان با بیان این‌که در سال‌های جوانی‌اش، جریان‌های اندیشه‌ای مختلفی در منطقه کردستان ایجاد شده بود، گفت: در آن دوران، یک جریان رادیکال و چپ در کردستان شکل گرفته بود که در رهگذر آن آثار مربوط به «ماتریالیسم دیالکتیک» را مطالعه می‌کردم. همان زمان آثار مارکس را نیز مطالعه می‌کردم.

این موسیقی‌شناس که نشان کنسرواتوار مسکو را دریافت کرده، ادامه داد: مطابق علاقه‌مندی که در ذهن و ضمیر هر ایرانی وجود دارد، آثار کلاسیک شعر فارسی هم جزو کارهایی بود که به مطالعه آن‌ها علاقه داشتم و البته هنوز هم آن‌ها را می‌خوانم. در کنار همه این آثار رمان‌های «رومن رولان» و «آنتوان چخوف» را می‌خواندم.

وی افزود: بعد از آن دوره، توجهم به آثار پدید آمده در ادبیات آمریکای لاتین جلب شد و آثار نویسندگانی چون «گابریل گارسیا مارکز» را می‌خواندم.
 
اردلان بیان کرد: حدوداً تا یک دهه قبل به هایدیگر، مکتب فرانکفورت و در مجموع مباحث هرمنوتیک علاقه‌مند بودم و آثار این مکتب را با زبان مبدأ مطالعه می‌کردم. با این توضیح که حدوداً از دو یا سه دهه قبل توجهم به مطالعات «اتیمولوژی» و زبان‌شناسی جلب شد و در این جریان زبان یونانی باستان را مطالعه می‌کردم.

این موسیقی‌شناس کردستانی، در پایان سخنانش از «نظم اشیاء» به‌عنوان آخرین کتابی که مطالعه کرده، نام برد و گفت: آخرین کتابی که خواندم «نظم اشیاء» اثر فوکو بود که مطالعه آن‌را به علاقه‌مندان کتاب پیشنهاد می‌کنم. البته این روزها مشغول مطالعه اثری هستم که مربوط به تهیه اثری با موضوع امضاهای شخصیت‌های نامدار جهانی بود و  انتشارات مکتب تهران کار روی این موضوع را به من سفارش داد. البته خود من علاقه‌مند به کار روی این موضوع بودم و پیشنهاد اولیه هم از سوی من انجام شد. در این جریان، حدود چند هزار امضا از فلاسفه، سیاسیون، قدیسین، دیکتاتورها و دیگر چهره‌های مشهور جهان را با همکاری چند نفر دیگر ( هرکدام در زمینه‌ای مشخص و متفاوت با یکدیگر) جمع‌آوری کردیم و مشغول تهیه رساله‌هایی با جلوه‌های نشانه‌شناسی، پدیدارشناسی و دیگر مباحث درباره آن هستیم. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها