معاون فرهنگی و مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد بر واگذاری برپایی نمایشگاههای استانی کتاب به بخش خصوصی تأکید کرد.
رضا خردمند، معاون فرهنگی و مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با خبرنگار «ایبنا» در اینباره اظهار کرد: ضرورت برگزاری نمایشگاههای استانی کتاب و نمایشگاههایی که در ابعاد محدود در شهرستانها برپا میشوند، به جهت تأثیر مثبت در سرانه مطالعه و فراهم آوردن زمینه دسترسی آسان به تازههای نشر، بر همگان واضح و مبرهن است.
وی توضیح داد: اما متأسفانه نبود مکان مناسب برای این رویداد فرهنگی در برخی استانها بهویژه استان کهگیلویه و بویراحمد، معضل جدی محسوب میشود. نمایشگاه استانی کتاب کهگیلویه و بویراحمد، هر سال در مصلای استان برگزار میشد، اما امسال به دلیل بالا بودن رقم اجارهبها قادر به برپایی نمایشگاه در این مکان نیستیم.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تمام تلاش خود را بهکار میگیریم تا بتوانیم با توجیه و قانع کردن مسئولان مصلا، نسبت به برپایی نمایشگاه در این مکان اقدام کنیم، گفت: هر سال از نمایشگاه کتاب این استان استقبال چشمگیری میشود؛ این موضوع نشان میدهد مردم به برپایی نمایشگاه کتاب علاقهمندند.
خردمند ضمن تأکید بر حمایت بیشتر مسئولان برپایی نمایشگاههای استانی کتاب در زمینه افزایش بُن کتاب، اظهار کرد: پیشنهاد میکنم برپایی نمایشگاههای استانی کتاب به بخش خصوصی (اتحادیه ناشران و کتابفروشان استانها) واگذار شود. در اینصورت، هم هزینههای بخش دولتی کاهش مییابند هم اداراتکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها فرصت بیشتری برای رسیدگی به سایر امورات فرهنگی خواهند داشت.
وی گران شدن کتاب را از جمله معضلات حوزه نشر برشمرد و گفت: همین موضوع باعث شده مردم چندان رغبتی به حضور در نمایشگاههای کتاب نداشته باشند. بنابراین شایسته است مبلغ بُن کتاب نمایشگاهها افزایش یابد تا قدرت خرید مردم هم افزایش یابد.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت اجرای برنامههای جنبی در نمایشگاههای استانی، افزود: این برنامهها بدون تردید هم بر پُربارتر شدن محتوای نمایشگاهها تأثیر دارد و هم با جذب مخاطبان خاص خود، بر تعداد بازدیدکنندگان نمایشگاهها میافزایند. همچنین با برپایی این برنامهها، مردم با فعالیتهای فرهنگی استان آشنا میشوند.
وی با بیان اینکه مسیر ترقی کشور بیش از آنکه از طریق ساختمانسازی و جادهسازی هموار شود از طریق مطالعه کتاب فراهم میشود، عنوان کرد: پیشنهاد میکنم در صورت امکان، نمایشگاههای استانی کتاب دو بار در سال (هر شش ماه یکبار) برگزار شوند. در اینصورت دانشجویان، طلاب و استادان دانشگاهها و حوزه به کتابهای موردنیاز خود دسترسی پیدا میکنند.
خردمند با بیان اینکه وقتی مردم یک کشوری کتابخوان باشند، فرهنگ آن کشور نیز ارتقا مییابد، گفت: از مسئولان فرهنگی کشور درخواست داریم به موضوع کتاب و دسترسی آسان به این کالای فرهنگی بیش از پیش توجه کنند، چراکه کشوری که اهل کتاب نباشد، دچار عقبماندگی فرهنگی و بهمراتب گرفتار عقبماندگی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی میشود.
نظر شما