یکشنبه ۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۹
آذر:‌ شاعر تحت هر شرایطی باید خودش باشد / بهمنش: شاعران سپید‌سرا از نقد شعرهایشان می‌ترسند

علیرضا آذر، شاعر و ترانه‌سرای مطرح کشورمان در نشست «شعرانه» گفت که شاعر باید خودش باشد و سعی نکند تا به دلیل موفق بودن فضای شعری شاعر دیگر، وارد آن فضا شود، چراکه در این صورت احتمال موفقیت بسیار کم‌ است. همچنین سینا بهمنش عنوان کرد که در فضای مجازی تعداد شاعران سپیدسرا بی‌شمار است، اما وقتی نوبت به نقد شعر می‌شود، این دوستان از نقد شعرهایشان می‌ترسند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) پنجاه و هشتمین جلسه «شعرانه» بعد از یک ماه تعطیلی به دلیل ایام ماه محرم، با اجرای صابر قدیمی و علیرضا آذر عصر روز شنبه (1 آبان‌ماه) در فرهنگسرای فردوس برگزار شد.

در بخش نخست این نشست، شاعران جوان که علاقه‌مند بودند شعرشان نقد شود، به شعرخوانی پرداختند. در قسمت نخست «شعرانه» شعر پارسا همتی، امیرحسین عزیزی و محسن عزیزخانی نقد و بررسی شد.

صابر قدیمی در نقد یکی از شعرها گفت: برخی دوستان شاعر به انتخاب کلمات در شعرهایشان توجه چندانی ندارند و به همین دلیل در برخی از شعرها از کلماتی استفاده می‌کنند که جای آن کلمه در آن شعر نیست و چنین اتفاقاتی به شعر آن‌ها ضربه می‌زند.

علیرضا آذر، دیگر مجری این برنامه در نقد فضای یکی از ترانه‌‌های خوانده شده اظهار کرد: شاعر باید خودش باشد و سعی نکند تا به دلیل موفق بودن فضای شعری شاعر دیگر، وارد آن فضا شود، چراکه در این‌صورت احتمال موفقیت بسیار کم‌ است. اگر مخاطب به شعر شاعری واکنش نشان نمی‌دهد این به دلیل آن است که شاعر نتوانسته در پرداخت شعرش موفق باشد؛ بنابراین شاعر نباید در چنین شرایطی به سراغ فضایی برود که آشنایی چندان با آن ندارد.

وی ادامه داد: این که در فلان جلسه مخاطبان از شنیدن فلان شعر ذوق می‌کنند نباید دلیلی برای تغییر فضای شعری شاعر شود چراکه شاعر تابع احساسات خود است نه احساسات مخاطب؛ بنابراین باید در هر شرایطی خودش باشد.

در بخش دیگری از این برنامه امیرعلی سلمانی در نقد شعر یکی از شاعران جوان گفت: شاعر باید از تمام ظرفیت‌های شعری استفاده کند و خودش را محدود نکند. برای مثال رباعی را می‌توان در 24 وزن سرود، اما متاسفانه برخی مواقع شاعران کم‌تجربه در وزنی خاص خودشان را محدود می‌کنند که این کار درستی نیست.

وی افزود: نکته مهم دیگر، شکل شعرخوانی برخی شاعران جوان است. دوستان شاعر باید توجه داشته باشند که اگر شاعری با خواندن لحنی موفق است، این دلیلی محکمی نیست تا سایر شاعران هم شبیه به او شعر بخوانند و باید شاعران سعی کنند مانند همان حالتی که شعر را سروده‌اند، شعر بخوانند.

سینا بهمنش دیگر شاعر حاضر در جلسه با اشاره به ترس برخی شاعران سپیدسرا از نقد شعرهایشان اظهار کرد: متاسفانه وقتی بحث نقد مطرح می‌شود، بسیاری از شاعران سپیدسرا تمایلی به این کار ندارند، این در شرایطی است که وقتی به برخی از شبکه‌های مجازی مانند اینستگرام نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که تعداد شاعران سپیدسرا در این شبکه‌ها قابل شمارش نیست.

وی ادامه داد: شاعران سپیدسرا نباید از نقد شعرهایشان فرار کنند و اگر شعری را در شبکه‌های مجازی منتشر می‌کنند باید شعری باشد که بتوانند از آن دفاع کنند. من برای پایان دادن به این جریان، در جلسه بعد شعرم را در بخش نقد شعر می‌خوانم.
 
در بخش دوم این برنامه که به شعرخوانی اختصاص داشت، صابر قدیمی، اميرعلى سليمانى، امید روزبه، سینا بهمنش، امیرکیا شمشکی، مهدی استخر، داوود ذاکری، سمیرا جنابیان، علی عظیمی، سعید ایران‌نژاد، حسن دایی و مهدی نورقربانی به شعرخوانی پرداختند.

نشست «شعرانه» از ساعت 18 تا 20 روزهای شنبه هرماه و به‌صورت یک هفته در میان در فرهنگسرای فردوس برگزار می‌‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها