دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۵
سیدآبادی: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان برگزار می‌شود / طرح‌های کتابخوانی باید به‌صورت مردمی برگزار شود

علی‌اصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نشست «هم‌اندیشی رویداد‌های ترویج کتاب‌خوانی» با اشاره به برگزاری طرح «جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان» در 15 شهر ایران، گفت: به دنبال این هستیم که رویدادهای ترویج کتابخوانی به‌صورت مردمی برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست «هم‌اندیشی رویداد‌های ترویج کتاب‌خوانی» دوشنبه (17 آبان‌ماه) با حضور علی‌اصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری، دبیر جشنواره‌‌های روستاها و عشایر دوستدار کتاب و جمعی از فعالان رسانه‌ای در حوزه کتاب، در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد.

سیدآبادی در این نشست با اشاره به برگزاری طرح‌های کتابخوانی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: از ابتدای ورود به این وزارتخانه با دغدغه این‌که چرا مردم ما کتابخوان نیستند، اقدام به پژوهش در این زمینه کردیم و دیدیم که در هیچ کشوری امر کتابخوانی بدون تبلیغ و ترویج کتابخوانی، صورت نمی‌پذیرد، بنابراین اقدام به طراحی طرح‌هایی در این زمینه کردیم.

وی افزود: اولین اقدامی که در این زمینه انجام دادیم، راه‌اندازی جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی بود که با استقبال گسترده عمومی همراه شد، به‌طوری‌که در سال‌ ابتدایی اجرای این طرح، 90 گروه مروج کتابخوانی در این طرح ثبت‌نام کردند و این عدد در سال گذشته به بیش از 450 گروه مروج کتابخوانی رسید.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرای طرح‌های «پایتخت کتاب ایران» و «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» را گام‌های بعدی این اقدام برشمرد و گفت: هدف ما از برگزاری این طرح‌ها این بود که موضوع کتابخوانی از حوزه دولتی خارج شود و به خود مردم واگذار شود، چراکه ما با وجود هزینه‌های سنگین، تجربیات شکست خورده بسیاری از اجرای این‌گونه طرح‌ها از سوی سازمان‌ها و نهادهای دولتی داشته‌ایم.

سیدآبادی در ادامه با اشاره به طرح‌های جدید در دست این دفتر عنوان کرد: ما اجرای طرح «جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان» را در دست اجرا داریم که کارهای مقدماتی آن انجام شده است. در مرحله اول به ایجاد باشگاه‌های کتابخوانی در 15 شهر منتخب در جشنواره پایتخت کتاب ایران اقدام کردیم و سپس در تهران حدود 24 نفر از مروجان کتابخوانی را جمع کردیم و مباحثی که قرار بود در این باشگاه‌ها از سوی مروجان مطرح شود را ارائه دادیم.

وی افزود: بر این اساس و با استفاده از تجربیات فعالیت‌های یونیسف در حوزه بهداشت، یک مدل آموزشی طراحی کردیم تا مروجان کتابخوانی براساس این مدل بتوانند مباحث موردنظر را در باشگاه‌های کتابخوانی ارائه کنند. در این باشگاه‌ها کتاب‌هایی به اعضا معرفی می‌شود که هر یک به خواندن کتابی مشغول می‌شوند و سپس این کتاب‌ها را با هم مبادله می‌کنند تا در نهایت برخی از کتاب‌ها به‌عنوان کتاب برگزیده شناخته شوند.

مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برگزاری این طرح در مرحله آزمایشی است. اگر از برگزاری دور اول این طرح نتایج مثبتی دریافت کنیم، آن‌را در مقیاس بزرگتر و در شهرهای بیشتری از کشور اجرا خواهیم کرد.

در ادامه این نشست علی اصغر سیدآبادی، ابراهیم حیدری و فعالان رسانه‌ای حاضر در این جلسه درباره‌ هر‌چه موثر‌تر و بهتر برگزار شدن طرح‌های ترویجی کتابخوانی به بحث، تبادل و نظر و هم‌فکری پرداختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها