کتاب «ارتباطات غیرکلامی» رونمایی شد
ساروخانی: زبان غیرکلامی معنای فوقالعاده بالایی دارد/ کاظمیدینان: کار فرهنگی تولید فرهنگ است
ساروخانی، استاد ارتباطات دانشگاه تهران در نشست رونمایی از کتاب «ارتباطات غیرکلامی» گفت: زبان غیرکلامی معنای فوقالعاده بالایی دارد و ما خوشحالیم که این موضوع عنوان جدید کتاب ایشان قرار گرفته است.
سعیدآبادی در بخشی از این مراسم با بیان اینکه پراکندن بذر علم و دانایی در سرزمین ما توسط دکتر فرهنگی بسان درخت تناوری است، گفت: در شاخسار این درخت میوههای فرهنگ و دانش که همان دانشجویان ایشان هستند، روئیده است. او شناسنامه ارتباطات و رسانه در ایران به بخشی احسن است و آثار و کتابهای او نوازشگر روح دانشجویان و پژوهشگران بوده است.
وی ادامه داد: سخن از فرهنگی، سخن از علم، فرهنگ و اخلاق است. کتاب زندگیاش از سابقه درخشان او سخن میگوید در حالی که با ناملایماتیهای زیادی هم دست و پنجه نرم کرده است.
فرهنگی کارش تولید فرهنگ است
کاظمیدینان نیز در ادامه این مراسم به 19 جلد کتاب دکتر فرهنگی درباره ارتباطات و مدیریت اشاره کرد و گفت: ایشان با نگارش این آثار نشان داده که به خدای خود اعتقاد دارد و میخواهد مخلوق واقعی او باشد. فرهنگی کارش تولید فرهنگ است و نام خانوادگیاش هم با فرهنگ آمیخته است.
وی اضافه کرد: من از کتابهای او مفاهیم بسیاری چون ارتباطات اسلامی، ارتباطات کلامی و غیرکلامی، زندگی اجتماعی و ارتباطات انسانی آموختم. اگر قرار است زندگی اجتماعی داشته باشیم باید در ارتباط باشیم چرا که ارتباطات سنگبنای زندگی اجتماعی است.
کاظمیدینان ادامه داد: از کتاب ارتباطات انسانی ایشان بسیار آموختم و انسانیت را چون انسان بودن یعنی عمل کردن به انسانیت و ارتباطات انسانیت ما را نشان میدهد.
این استاد روابطعمومی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه ارتباطات موجب افزایش سرمایه اجتماعی افراد میشود، اظهار کرد: من از استاد فرهنگی بسیار آموختم و افتخار میکنم که در زندگی شاگردی ایشان را کردهام.
زبان غیرکلامی معنای فوقالعاده بالایی دارد
ساروخانی، استاد ارتباطات دانشگاه تهران نیز در این مراسم با اشاره به ارتباطات غیرکلامی که موضوع جدید کتاب دکتر فرهنگی قرار گرفته گفت: گاهی سکوت خودش زبان گویاتری است و زبان غیرکلامی معنای فوقالعاده بالایی دارد و ما خوشحالیم که این موضوع عنوان جدید کتاب ایشان قرار گرفته است و در کلاسهای خود از این کتاب استفاده میکند.
تنها ایشان را محبتآمیز نگاه کنیم
فردوسیپور نیز در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه یکی از خاطرهانگیزترین دوران زندگی تحصیلی خود را در کلاسهای علیاکبر فرهنگی گذرانده گفت: ترجیح من این است که در این نشست تنها ایشان را محبتآمیز نگاه کنیم و از این طریق ارادت خودمان را ثابت کنیم.
فرهنگی در بخش پایانی این مراسم به نحوه ورود خود به رشته ارتباطات اشاره کرد و گفت: اولین دکترای من در رشته مدیریت بود، من بعد از اینکه 7 سال در رشته مدیریت تدریس میکردم خود دانشجوی رشته دکترای ارتباطات شدم. خاطرم هست زمانی که درس مدیریت تدریس میکردم دانشگاه اوهایو اعلام کرد که تمام دانشجویان رشتههای مختلف باید واحد درسی ارتباطات را بگذرانند. برای تدریس این واحد من انتخاب شدم پس از آن در گفتوگویی که با پروفسور گویر داشتم به من پیشنهاد کرد که مطالعات و تحقیقاتی درباره ارتباطات با استفاده از کتاب مک راسکی داشته باشم. من پس از مطالعه این کتاب به ایشان گفتم که بسیاری از مفاهیم این کتاب را نفهمیدم و او نیز پیشنهاد کرد که از خود مک راسکی برای توضیح این کتاب استفاده کنیم.
وی ادامه داد: پس از گفتوگوی تلفنی با ایشان مک راسکی به دانشگاه اوهایو آمد و انگیزه مرا دید و از من خواست که دکترای دیگری در رشته ارتباطات بگیرم.
فرهنگی در بخش پایانی سخنانش به بنیانگذار ارتباطات غیرکلامی اشاره کرد و گفت: آلبرت محرابیان که از ارامنه تبریز بود و جدش در زمان احمد شاه به آمریکا مهاجرت کرده بود بنیانگذار ارتباطات غیرکلامی است و نخستین کتاب در این باره را در سال 1968 نوشته است.
نظر شما